Det er højsæson for græskar, og de kommer i et væld af farver og former. Græskar kan bruges i stort set al slags madlavning – både i det søde og det salte køkken. Faktisk er nogle græskar endda også meget nærende. Græskar fylder godt i maven og 2,5 dl kogt og mosset græskar dækker:

  • 245% af dit daglige behov for Beta-caroten – en antioxidant, der kan beskytte mod kræft, forkølelse, infektioner og mange andre sygdomme.
  • 20% af dit daglige behov for C-vitamin – som er nødvendig i opbygningen af de strukturelle komponenter i kroppen, som blodkar, sener, ledbånd og knogler. Altså en meget potent antioxidant.
  • 15% af dit daglige behov for Kalium – som er nødvendig for knoglevækst, nyrefunktion og cellevækst.
  • 10% af dit daglige behov for vitamin E – endnu en potent antioxidant, som bruges i blodcirkulationen, til vævsreparation og virker endda også helende.
  • Mindst 5 % af dit daglige behov for vitamins B1, B3 B5, B6, and B9 (folat). En vigtig komponent i at forebygge træthed og til at øge de kognitive funktioner.
  • 10 % af dit daglige behov for jern, magnesium og fosfor, som er nødvendig for knoglevækst, nyrefunktion og cellevækst.
  • 3 gram fibre

Det er vist ikke så ringe endda for 49 kalorier og en lav glykæmisk indeks på 3!! Græskar giver ikke alene en imponerende næringsstofsstatistik, men smager også lækkert og er meget alsidig.

For at fejre årstiden har jeg samlet 6 lækre opskrifter med græskar fra min blog. Opskrifterne er sprængfyldte med smag og som bonus er græskar endda en meget billig og mættende spise.

Velbekomme.

And med græskar og løg

Foto: Line Thit Klein

 

Græskarpuré med bagt fisk og grønt på toppen

Foto: Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

 

Spaguettisquash – Basis opskrift

spaghetti squash

 

Butternutsquash Pizza

butternutsquash pizza

Butternut Squash lasagne – Palæo style

Butternut Squash lasagne – Palæo

 Lun græskarsalat med æble

græskar salats

Sidder du med nogle lækre græskar opskrifter gemt i ærmet? Så må du meget gerne dele dem med mig i kommentarfeltet.

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save