Græskarpuré med bagt fisk og grønt på toppen
2016-02-25 13:39:20
Serves 4
Græskarpuréen smager lidt sødt og kan erstatte kartoffelmos eller andre former for mos til de fleste retter. Et stegt stykke fisk med græskarpuré og stegte græskar i tern går for eksempel rent hjem hver gang.
Total Time
35 min
Total Time
35 min
Ingredients
- Ca. 1 kg græskar
- 50 g smør
- salt og peber
- Ca. 2 spsk . æblededdike
- 400 g fisk, f.eks. torsk
- 2 stængler bladselleri
- 1 bakke karse
- 1 håndfuld rucola
- 2 spsk olivenolie.
Instructions
- Skær græskarrene i grove stykker, fjern kun skallen, hvis den er meget tyk, og kom dem op i en gryde. Dæk med vand og kog i ca. 15 min. Mos de kogte græskar sammen med smør og lidt af kogevandet. Smag til med salt, peber og eddike.
- Læg fisken på en bageplade med bagepapir på, krydr med salt og peber og bag i ovnen ca. 8 min. ved 200 grader.
- Skær bladselleri i tynde skiver og vend med karse og rucola. Kom det grønne på toppen af den bagte fisk, dryp olivenolie over og servér sammen med græskarpuréen.
By Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
Valeria Lima https://valerialima.dk/