En af de klassiske ingredienser på denne årstid er græskar i alle mulige afskygninger, og i dag har jeg valgt at lave Spaghettisquash.

 

 

Hvis du ikke i forvejen kender til Spaghettisquash, vil du nok undre dig over hvordan man, i alverden, kan omdanne squashen til noget der ligner pasta? Og det er endda uden specielle gadgets som f.eks. en spiralizer. Det eneste som er påkrævet er en ovn og ca 30-40 minutter af din tid.

Når Spaghettisquashen har bagt i ovnen vil kødet skille sig i tråde. Teksturen er ligesom englehårspasta – mørt, med bid i, og en smule skrøbeligt. Og fordi spaghettisquashen er så alsidig kan du nærmest bruge til som tilbehør til hvad som helst.

Du kan spise det med kødsauce, med grønsagssauce, til fisk, med smeltet smør eller bruge det som tilbehør til én af efterårets gryderetter. Spaghettisquash er optimal til dig som gerne vil spise flere grønsager og som prøver at undgå pasta, gluten osv.

Den følgende opskrift er SpaghettiSquash med Parmesan og Urter. Jeg lavede den som tilbehør til en lækker oksesteg.

Du får brug for følgende:

Ingredienser
1 mellemstor spaghettisquashOlivenolie eller kokosolie½ – 1 dl revet parmesan1 god håndfuld hakket persille (eller andre urter)Salt og peber

Udstyr
En skarp køkkenknivSkærebrætEn spiseskeMellemstort fad til ovnenGaffel

 

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 °C: Forvarm ovnen, mens du forbereder squashen.Skær squashen i halve: Brug en skarp kniv til at skære spaghettisquashen på langs. Spaghettisquash er virkelig hård, så vær forsigtig og arbejd langsomt.

Skrab frøene ud med en spiseske: Vær forsigtig så du ikke også skraber kødet ud.

 

 

Placer squashen i en bradepande: Placer squash halvdelene med kødet opad. Hæld lidt olivenolie eller kokosolie over.

 

Kom squashen i ovnen og bag den i 30 til 45 minutter. Stik en gaffel i squashen efter en halv time og hvis du kan stikke gaflen helt ned til skrællen, så er den klar til at blive taget ud af ovnen. Lad squashen stå i 5 minutter, så den bliver nemmere at arbejde med.

Skrab squashen: Brug en gaffel til forsigtigt at trække squash kødet ud af skrællen. Hæld parmesan og den hakkede persille, salt og peber i squashen og begynd så at køre din gaffel i samme retning som strengene for at få de længste ”nudler”, samtidig med at osten og urterne blandes med spaghettisquashen.

 

Server squashen.

 

 

Andre serveringsforslag:

Server den bagte spaghettisquash med smeltet smør og salt & peber.

Bolognese: bagt spaghettisquash med kødsauce
Hvidløgssmør: pres også hvidløg i samtidig med smør og parmesan og urter
Tilbehør: bagt spaghettisquash som tilbehør til en andre retter.

 

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !