Jeg elsker græskar, og det er “deres” sæson lige nu. Jeg har skabt og delt mange sunde græskarrelaterede opskrifter i fortiden (inklusive Butternut squash lasagne, Butternutsquash Pizza, Græskarpuré med bagt fisk )

Græskarnøddemufins blev lavet med ønske om at bruge resten af en græskar jeg havde bagt til aftensmad. Opskrifter indeholder ingredienserne , som er så sunde, at det er lige før, du kan pudse glorien, mens du smovser !

I opskrifterne her er hvidt sukker, kunstige tilsætningsstoffer og hvidt mel erstattet af næringsrige ingredienser som græskar, kokosmel, nødder og honning. Der er en del af æg i denne muffin – det er sådan, man laver en muffin med højt proteinindhold. Perfekt til morgenmad eller snacks.

Jeg synes at vi alle fortjener en sød lækkerbisken nu og da. En lille smule overbærenhed er godt for sjælen. Hvorfor nøjes med de typiske forarbejdede og sukkerbelagte desserter med alle de påviselige muligheder derude? Hvis du vil forkæle dig, foreslår jeg, at du laver noget velsmagende og godt for dig.

Jeg kan ikke lad være at sige noget om græskars sundhed.

2,5 dl kogt ( eller bagt) og mosset græskar dækker:

  • 245% af dit daglige behov for Beta-caroten – en antioxidant, der kan beskytte mod kræft, forkølelse, infektioner og mange andre sygdomme. 
  • 20% af dit daglige behov for C-vitamin – som er nødvendig i opbygningen af de strukturelle komponenter i kroppen, som blodkar, sener, ledbånd og knogler. Altså en meget potent antioxidant. 
  • 15% af dit daglige behov for Kalium – som er nødvendig for knoglevækst, nyrefunktion og cellevækst. 
  • 10% af dit daglige behov for vitamin E – endnu en potent antioxidant, som bruges i blodcirkulationen, til vævsreparation og som virker helende. 
  • Mindst 5 % af dit daglige behov for vitamins B1, B3 B5, B6, and B9 (folat). En vigtig komponent i at forebygge træthed og til at øge de kognitive funktioner. 
  • 10 % af dit daglige behov for jern, magnesium og fosfor, som er nødvendig for knoglevækst, nyrefunktion og cellevækst. 
  • 3 gram fibre.

Det er vist ikke så ringe endda for 49 kalorier og en lav glykæmisk indeks på 3!! Græskar giver ikke alene en imponerende næringsstofsstatistik, men smager også lækkert og er meget alsidig.

Her er min Græskarnøddemuffins
opskrift til dig!

Ingredienser :

1/2 kop ( 1 dl) sigtet kokosmel

1 tsk. stødt kanel

1/2 tsk. malet muskatnød

1/4 tsk. malet nelliker

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

1 /2 kop ( 1 dl) kogt pureret græskar

6 æg

4 spsk. kokosolie (eller usaltet smør), smeltet forsigtigt

1/3 kop ( 0,7 dl) ahornsirup (eller mindre) eller honning

1 tsk. vaniljeekstrakt eller 1,5 tsk. vaniljepulver

1/4 kop (0,6 dl) groft hakkede pekannødder eller valnødder (valgfrit)

3/4 kop ( 1,7 dl) mørk chokolade (valgfrit)

Sådan gør du :

Forvarm ovnen til 200º grader

Sigt kokosmel, bagepulver, salt og krydderier i en lille skål. Bland ingredienserne sammen og læg dem til side.

I en anden skål, bland græskarpuré og æg sammen. Tilsæt smeltet kokosolie eller smør, ahornsirup og vaniljeekstrakt. Bland grundigt.

Tilføj melblanding til ægblandingen og rør godt med et piskeris, indtil de fleste klumper er væk. Bland ikke for meget. Sæt forsigtigt nødder og chokolade ind, hvis du bruger det.

Hæld to tredjedele af dejen i en smurt muffinspande eller silikoneform (det bruger jeg). Bages i 18-20 minutter, indtil dejen er let gyldenbrun på toppen, og du kan stikke en kniv i uden, at noget hænger ved. Afkøl dine muffins på et trådstativ. Server varm eller stuetemperatur.

Velbekomme!

Græskarnøddemuffins
I opskrifterne her er hvidt sukker, kunstige tilsætningsstoffer og hvidt mel erstattet af næringsrige ingredienser som græskar, kokosmel, nødder og honning. Der er en del af æg i denne muffin - det er sådan, man laver en muffin med højt proteinindhold. Perfekt til morgenmad eller snacks.
Write a review
Print
Ingredients
  1. /2 kop ( 1 dl) sigtet kokosmel
  2. 1 tsk. stødt kanel
  3. 1/2 tsk. malet muskatnød
  4. 1/4 tsk. malet nelliker
  5. 1/2 tsk. bagepulver
  6. 1/2 tsk. salt
  7. 1 /2 kop ( 1 dl) kogt pureret græskar
  8. 6 æg
  9. 4 spsk. kokosolie (eller usaltet smør), smeltet forsigtigt
  10. 1/3 kop ( 0,7 dl) ahornsirup (eller mindre) eller honning
  11. 1 tsk. vaniljeekstrakt eller 1,5 tsk. vaniljepulver
  12. 1/4 kop (0,6 dl) groft hakkede pekannødder eller valnødder (valgfrit)
  13. 3/4 kop ( 1,7 dl) mørk chokolade (valgfrit)
Instructions
  1. Forvarm ovnen til 200º grader
  2. Sigt kokosmel, bagepulver, salt og krydderier i en lille skål. Bland ingredienserne sammen og læg dem til side.
  3. I en anden skål, bland græskarpuré og æg sammen. Tilsæt smeltet kokosolie eller smør, ahornsirup og vaniljeekstrakt. Bland grundigt.
  4. Tilføj melblanding til ægblandingen og rør godt med et piskeris, indtil de fleste klumper er væk. Bland ikke for meget. Sæt forsigtigt nødder og chokolade ind, hvis du bruger det.
  5. Hæld to tredjedele af dejen i en smurt muffinspande eller silikoneform (det bruger jeg). Bages i 18-20 minutter, indtil dejen er let gyldenbrun på toppen, og du kan stikke en kniv i uden, at noget hænger ved. Afkøl dine muffins på et trådstativ. Server varm eller stuetemperatur.
Valeria Lima https://valerialima.dk/

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !