En af de klassiske ingredienser på denne årstid er græskar i alle mulige afskygninger, og i dag har jeg valgt at lave Spaghettisquash med cherrytomater, rosmarin og burrata.

 

 

Spaghettisquash minder ikke om andre græskar. Når Spaghettisquashen har bagt i ovnen vil kødet skille sig i tråde. Teksturen er ligesom englehårspasta – mørt, med bid i, og en smule skrøbeligt. Og fordi spaghettisquashen er så alsidig kan du nærmest bruge til som tilbehør til hvad som helst.

Jeg har postet en Spaghettisquash basis opskrift før, og hvis du har lyst til at starte med en enkle kombination af parmesan og urter, kan du få den HER.

 

Men…. hvad e Burrata?

Burrata er en friskost, der ligner mozzarella, men er meget blødere. Den produceres traditionelt i Murgia nær Bari i Italien.  Ostemassen strækkes ud ved hjælp af varmt vand og fyldes med stracciatella, en lækker blanding af fløde og strimlet mozzarella, der giver osten en cremet, ‘flydende’ midte. Osten er strukket, strimlet og formet i hånden.

Burrata bør aldrig spises helt køleskabskold. Den smager bedst ved stuetemperatur, så tag den ud et stykke tid før, du vil servere den.

 

 

Opskrift

Den følgende opskrift er Spaghettisquash med cherrytomater, rosmarin og burrata.

Du får brug for følgende:

Antal personer: 2

Ingredienser
1 mellemstor spaghettisquash
1 bakke cherrytomater
2 stilke rosmarin
1 burrata ( stor)
1/2 hvidløg
3 spsk. olivenolie
Salt og peber

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 °C: Forvarm ovnen, mens du forbereder squashen.Skær squashen i halve: Brug en skarp kniv til at skære spaghettisquashen på langs. Spaghettisquash er virkelig hård, så vær forsigtig og arbejd langsomt.

Skrab frøene ud med en spiseske: Vær forsigtig så du ikke også skraber kødet ud.

 

 

 

Placer squashen i en bradepande: Placer squash halvdelene med kødet opad. Gnid 1 spsk. olivenolie rundt på overfladen af squashen, og krydr med salt og peber.

 

 

Skyld cherrytomaterne og fordel dem i de to halve squash.

Halver hvidløget og læg en halvdel i hver squash.

Læg en rosmarinstilk i hver squash -havdel.

Fordel 1 spsk. olivenolie ud over de to halve squash.

 

 

Kom squashen i ovnen og bag den i 35 til 40 minutter.

Anret burrataen i en skål. Bryd den,  og fordel 1 spsk. olivenolie hen over. Krydr med salt og peber.

 

Tag den bagte spaghettisquash ud af ovnen: Brug en gaffel til forsigtigt at trække squash kødet ud af skrællen.  Kør din gaffel i samme retning som strengene for at få de længste ”nudler”, samtidig med at cherrytomater og urterne blandes med spaghettisquashen.

 

Server squashen med burrata.

 

 

Andre serveringsforslag:

Gem resten: Resten af “spaghetti” kan serves fx. med smeltet smør og salt & peber. Kan opbevare i køleskabet i 3 dage.
Tilbehør: bagt spaghettisquash som tilbehør til en andre retter.

Hvor køber man spaghetti-squash?

I årevis var det lidt et sjældent græskar og man skulle være heldig at finde det. Nu går det meget nemmere, oplever jeg og jeg kan både købe det i almindelige supermarkeder og hos Nemlig.

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !