Lær hvordan du laver majsbrød med denne nemme opskrift! Sød, krydret og absolut lækker.

Jeg må indrømme, jeg elsker alt med majs. Jeg er brasilianer, og der hvor jeg kommer fra, er majs en traditionel fødevare. Vi bruger majs hele året rundt i kager, brød, couscous og meget andet. Min affære med majs er seriøs fx elsker jeg popcorn men prøver at holde det 1-2 gange om ugen. Jeg laver ikke sjov. Jeg elsker virkelig popcorn.

Jeg ved, at majs ikke er for alle. Men ved at undersøge indvirkningen på tarmens mikrobiom, lærte jeg, at nogle kornsorter som majs og havre er super foods for tarmens mikrobiom. Majs- og havremel fungerer nemlig som en præbiotika (mad til din tarmbakterier). Det har at gøre med fiberen. Majs har en masse uopløselige fibre – og den type bakterier, der vokser på den fibertype, spiller en rolle ift. at kontrollere inflammation i kroppen.
Lær hvordan du laver majsbrød med denne nemme opskrift! Sød, krydret og absolut lækker.
Opskriften
Dette her er sådan en dejlig ret at sætte på bordet, rygende varm direkte fra ovnen. Brødet smager skønt, som det er, men du kan også vælge at servere den med en rustik salat, eller på et brunch bord.
Ingredienser
180 g fin majsmel
140 g havremel
1,5 spsk. honning eller 40 g lys sukker
1 spsk. bagepulver
1 tsk. Chili flakke
1,5 tsk. Salt
peber
2 spsk. kapers
cremefraiche (360 g)
2 store æg
1,5 dl olivenolie
1 bund korianderblade, grofthakkede
3 stor forårsløg , grofthakkede
Fyld
200 g feta og 50 g cheddar eller parmesan ost
Sådan gør du
- forvarm ovnen til 170 grader på varmluft.
- Blanding 1 : bland havremel , bagepulver og chili ned i en stor skål. Tilføj salt og et godt drys peber fra kværnen. Rør rundt, og stil skålen til side.
- Blanding 2: pisk majsmel med cremefraiche, æg, honning eller sukker og 1, 5 dl olivenolie i en separat skål.
- Blanding 3: bland hakkede koriander og forårsløg med kapers.
- Rør blanding 2 i blanding 1 ( de tørre ingredienser) og til sidste blanding 3 til de er jævnt fordelt.
- Smør en stor dyb støbejernspand med 1 spsk. olie, og hæld dejen på. Kom feta i stk. Ind i dejen og drys cheddar/ parmesan over.
- Bag brødet i 40 -45 minutter, eller til en gafler kommer tørt ud, når du stikker det ind i midten af det.
- Server det rygende varmt, direkte fra ovnen, eller lad det køle af i 30 minutter.
Variationer
Dette brød kan varieres – erstat koriander med fx persille eller andre urter – Forårsløg med alm. Løg – Kapers med oliven – Spring osten over, og brug saftige revne grøntsager som gulerødder eller squash i stedet for.
Hav det godt,
Valeria
Flere yndlingsbageopskrifter
Hvis du kan lide denne opskrift, så prøv en af disse sunde bagværk næste gang:
Citrus polenta kage med blåbær
Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….
….direkte i din mailboks !
"*" indikerer påkrævede felter
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.