Citrus- polenta-kage med blåbær er en version af Hugh Fearnley opskrift fra bogen Let og sundt , som jeg er vildt med.

Denne opskrift ligner meget min klementinkage, fordi begge to bruger citrusfrugt. Det bruges hele kogte citrusfrugter og appelsin , som blandes med fintmalet polenta og blåbær. Det giver en lækker marmeladeagtig smag til den færdige kage.

Kagen er glutenfri, laktosefri og jeg har lavet nogle småjusteringer, så den indeholder ikke længere raffineret sukker.

Kagen er ikke dejagtig eller tung. den hæver måske ikke så flot som en sukkerbrødskage af hvedemel, men til gengæld er den karakteriseret ved en anderledes form for luftighed. Hemmeligheden er blandt andet at piske æg og sukker eller honning et par minutter, så der dannes en cremet mousse.

Velbekomme!

 

Citrus-polenta-Kage med Blåbær

Til ca. 10 personer

Ingredienser

2 usprøjtede citroner
1 mellemstor usprøjtet appelsin
150 g fintmalet polenta ( ikke minutpolenta)
100 g malede mandler ( mandlermel)
2 tsk bagepulver
4 store æg
200 g sukker ELLER 1,7 dl ( 3/4 kop -225 g)  honning
200 g blåbær
lidt olie til pensling

Sådan gør du

kom citroner og appelsin i en gryde og hæld kogende vand ved, så det dækker. Læg låg på gryden. Bring vandet til simrepunktet og lad det simre 1 time, til frugten er meget blød. Hæld eventuelt mere vand på undervejs. Tag frugten op af vandet og lad den køle helt af.

Varm ovnen op til 170 ˚. Pensl en springform , ca. 23 cm, med olie og læg bagepapir i bunden.

Riv den kogte frugt fra hinanden med fingrene og fjern kerner og stilkede ender. Kom citron og appelsinstykker i en foodprocessor og tilsæt alle de andre ingredienser bortsæt fra blåbær. Blend det hurtigt sammen til en tyk dej – stop nogle gange undervejs for at skrabe gassets side rene.

Kom dejen i springformen. Tilsæt blåbær og rør dem i med let hånd – de skal være jævnt fordelt. Bag kagen 45-50 minutter, eller til et træspyd stukket ned i midten kommer rent op.

Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist. Løsn den med en kniv hele vejej rundt i kanten og tag den ud af formen. server den i tykke skiver.

 

Follow my blog with Bloglovin

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !