Sund Jordbær/ Bananis på 2 minutter
Nu når solen for alvor viser sit ansigt, begynder cravingen efter iskolde fornøjelser også at melde sig. Jeg vil nu dele én af min families yndlingsmåder at køle kroppen ned på, nemlig med et super godt alternativ til en portion almindelig is.: Jordbær/ Bananis
Denne sunde, lækre og meget nemme måde at lave is på tager kun 2 minutters tilberedningstid og kræver kun 4 ingredienser. Isen indeholder hverken mejeriprodukter, forarbejdet sukker eller nogen form for ismaskiner
Hovedingrediensen i opskriften er modne bananer. En moden banan er gul med små brune pletter og i dette stadie smager den mere intenst og sødt. Når der ligger en banan på bunden af frugtkurven som ser lidt brun og trist ud, så ryger den aldrig i skraldespanden herhjemme. Den kommer altid i fryseren. Og når jeg så vil lave is eller smoothies, kan jeg altid stikke hånden ind i fryseren og fiske nogle frosne bananstykker op.
Hvis du ikke allerede har nogle frosne bananer i fryseren, så skynd dig at få lagt dem ned så du kan afprøve denne opskrift.
Jordbær Banan-Is Opskrift
Til 4 personer
Du skal bruge:
3 frosne mellem store bananer, skrællet
1 kop frosne jordbær, groft hakket
½ kop fuldfed kokosmælk eller kokoscreme
½-1 tsk vanillepulver
Sådan gør du:
Hak de frosne bananer.

Hak derefter 1 kop frosne jordbær groft.

Kom banan og jordbær stykkerne i din foodprocessor eller blender

Hæld derefter kokosmælken og vanillepulveret i.

Tryk på “puls” knappen et par gangen indtil blandingen er hakket ensformigt. Derefter blendes det i 1-2 minutter indtil det bliver til en skøn cremet is.

Server enten isen med det samme som en slags soft-ice eller fordel den i en bøtte og frys den ned. Isen kan holde i flere uger i fryseren.

P.S. Husk ikke at nøjes med at spise sunde is om sommeren. Det er en super snack, der let udgør et sundt mellemmåltid.
Lad os lige tage en snak om Bananer
Som de fleste frugter og grøntsager er bananer en fantastisk ernæringskilde.
Jeg betragter dem i frugt spektret:
Vi har den grønne banan, en hård frugt fuld af fermenterbare fibre (en grøn banan kan indeholde op til 25-30 gram resistent stivelse) og meget lidt fordøjelige kulhydrater.
Vi har også den modne banan, en lækker kilde til kulhydrater til dem, der har brug for det. De er for eksempel lækre godbidder efter træning.
Så har vi den halvmodne banan, som har moderate mængder af både resistent stivelse og fordøjelige kulhydrater.
Bananer er kendt for at være en god brændstofskilde til atleter på grund af deres høje kulhydrat- og elektrolytindhold (mineral), hvilket understøtter energi og forhindrer muskelkrampe og ømhed. De er rige på kalium, et vigtigt mineral for vores hjerte-kar-sundhed.
Bananer har også en mærkbar mængde mangan og magnesium (et andet mineral, der hjælper med at forhindre krampe i musklerne!). De indeholder også vitaminer C og B6 samt spormængder af vitaminer B1, B2, B3, B5, folat og cholin! Det er dog vigtigt at huske, at en stor banan kan indeholde over 30 g kulhydrater, hvilket kan være en temmelig høj mængde for nogle mennesker, især for dem som har problemer med reguleringen af deres blodsukker.
Hav det godt!
Valeria
Er du på udkig efter nye opskrifter? Så kan du tjekke mine opskrifter ud her.
Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….
….direkte i din mailboks !
"*" indikerer påkrævede felter
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.