Kan du nikke genkendende til disse 3 scenarier? Du kommer hjem fra en lang arbejdsdag og orker ikke at lave aftensmad. Eller det er én af de dage hvor du bare ikke gider den sædvanlige gryderet, men du har heller ingen anelse om hvad du ellers skulle finde på? Du skal rejse, på kursus eller måske til træning og mangler inspiration til madpakken? Livet kan en gang imellem komme i vejen og af og til kan det være lettende med et frisk pust af inspiration.

Du behøver heldigvis ikke overdådige opskrifter, der tager timer at forberede, for at spise lækkert og sund mad. Alt hvad du behøver, er et overblik over de grundlæggende ingredienser. Og det er hvad jeg kalder for MÅLTIDSKORT. Og grundreglen er som følger:

DYREPROTEIN + EN MASSE GRØNSAGER + FEDT + KRYDDERIER

Det er virkelig så simpelt! Og efter min mening og erfaring er hakket kød det som kan rede min aften, når det gælder enkelthed og alsidighed.

Hakket kød – Master Opskrift:

Hakket kød er meget alsidigt og tilberedes hurtigt. Hakket kød kan blive til en række smagfulde måltider, som til enhver tid kun er 10 minutter væk. Eksperimenter med oksekød, lam, svinekød, kalkun, kylling, vild og and – for at give dig inspiration til nye retter med hakket kød, vil jeg gerne dele følgende med dig.

For at tilberede et måltid: varm 2,25 dl eller 4,5 dl grøntsager per person op i en pande. I en anden stor stegepande varmer du 1-2 spsk. madlavningsfedt over mellem varme og heri steger du det hakket kød. Når kødet er gennemstegt blandes grønsagerne i. Til slut drysses krydderierne i blandingen (krydderi mængden er anført per person). Sautér indtil alt er varmet godt igennem.

Morgen Mix: hakket svinekød eller kalkun, æble i tern, ⅛ tsk kanel og muskatnød (per person). Det her er et rigtigt lækkert morgenmåltid. Jeg kan godt lide at kalde det for ”aftensmad til morgenmad.” Og ikke nok med at det er sundt, så er det også en ret som begejstrer børnene!

Indisk Karry: hakket oksekød eller lam, blomkål, gulerødder, 60 ml kokosmælk, 1 tsk. karry. Skift blomkålen ud med broccoli og / eller rå hakkede tomater for at få en ny smagsoplevelse.

Thai Basilikums Oksekød: hakket oksekød, grønne bønner, rød peberfrugt, 1 spsk. limesaft og tamari sauce (til hver servering), et par friske basilikumblade. Press lidt ekstra limesaft over den færdige ret for et lille ekstra pift. Denne ret bliver ideel til morgenmad ved at tilføje et æg eller i en skål med en masse bouillon.

Lav dobbelt portion. Så får du en fantastisk proteinrigret til enhver nødsituation. Du vil kunne bruge den i løbet af ugen, og det eneste du skal, er at kombinere den med f.eks. en stor salat, grøntsager spaghetti, eller blomkålsris. Eller du kan komme et par lækre saftige frikadelller i blandingen, og tage det med på arbejde, som en handy madpakke.

Her kommer en lidt utraditionel opskrift med hakket kalkunkød (eller evt. hakket kyllingekød). Spicy Kalkunfrikadelle.Jeg har fået den af én af mine yndlingsmadbloggere Joshua Weissman fra Slimpalate.

Foto: Joshua Weissman
Foto: Joshua Weissman

Frikadellen er virkelig lækre. De er røget i smagen og har en dejlig mild chili-effekt samtidig med at de også indeholder en stor smagsdybde. Korianderen tilfører friskhed, og limen giver retten et skønt opløftende pift. Jeg håber, at de også falder i god smag hos dig. Klik HER til opskrift .Lad mig høre hvad du synes, i kommentarfeltet.

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !