Blomkåls Tabouleh
2015-04-10 10:35:13
Tabouleh er en marokkansk specialtet, som traditionelt laves med bulgur. Her er brugt blomkål i stedet for. Du kan bruge tabouleh fx de steder, hvor du normalt ville have brugt fx ris eller perlebyg.
Ingredients
- 1/2 blomkål
- 2 store tomater
- 1/2 agurk
- 1/2 rødløg
- 1 stort bdt. bredbladet persille, befriet for stilke og finthakket (150 g inden stilkene pilles af, det er vigtigt at du bruger MEGET persille)
- Saften af 1 citron
- 3/4 dl olivenolie
- Salt og peber
Instructions
- Findel blomkålen til en rislignende konsistens på én af følgende måder: Riv på et rivejern, snit fint med en kniv eller nemmest: Blend i en food processor.
- Fjern kernerne fra tomaterne og skær dem i fine strimler (brug evt. en brødkniv til at skære tomaterne med).
- Skær agurk og rødløg i små tern.
- Bland blomkål, tomater, agurk og løg sammen med persille, citron og olivenolie.
- Smag til med salt og peber.
By Mette Helbæk
Valeria Lima https://valerialima.dk/
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.