Bolognese med kål og rodfrugter (palæo-spaghetti)
2014-06-03 15:11:45
Opskriften er til 6-8 personer. Gem resterne og spis dem næste dag eller kom dem i fryseren. Bolognesen bliver kun bedre og bedre med tiden.
Ingredients
- 2 spsk olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- 200 g rødbeder, revne
- 200 g pastinakker, revne
- 200 g gulerødder, revne
- 200 g løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakket
- ½ l hakkede tomater, friske eller fra glas, alternativt flåede og hakkede dåsetomater
- 2-3 spsk æbleeddike
- Salt og peber
- 1/2 hvidkål eller 1 spidskål
- Revet parmesan og grofthakket basilikum til servering
Instructions
- Sauter oksekødet i olien. Efter ca. 5 min. tilføjes alle grøntsagerne samt hvidløg og tomat. Bring bolognesen i kog og lad den simre i ½ time. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
- Skær kålen i millimetertynde strimler og kog den i en smule vand med salt ca. 2 min.
- Server bolognesen på hvidkålen, riv parmesan ud over og drys med
- basilikum.
By Mette Helbæk
Valeria Lima https://valerialima.dk/
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.
God opskrift, men er det hvidkål man ser på billedet. Det ligner mere agurkestrimler!
Hej Helle, tak. Hvad du ser på billede er squash (grøn). Men du kan lave den her opskrifter med squash (gul; grøn), gulerod,kål osv.Man skal bare have en mandolinjern.