Jeg tror på holistisk sundhed (holistic health). Holistisk sundhed er faktisk en tilgang til livet, der understreger forbindelsen mellem sind, krop og ånd. Målet er at opnå størst mulig velvære ikke bare i dag men på sigt.

 

Holistisk sundhed indebærer, at mennesker tager ansvar for deres velvære. Det handler bl.a. om at fokusere på de små, sunde ting, som konsekvent gør ens hverdag sundere. Idéen er ikke ny, men måske netop nu mere aktuel end nogensinde før.

 

Hvordan ved du, om du tilhører denne gruppe?

 

Her 10 kendetegn, der hjælper dig med at finde svaret:

 

1. Du ønsker at leve aktivt ind i dine 90’ere ( og mere).

 

Levetiden på verdensplan er 70 år og stigende. Men hvad der virkelig betyder noget er, hvor funktionelle vi er, når vi bliver ældre. Jeg ønsker at være stand til at gå, løbe, bøje og bevæge mig til mine sidste dage. Mange af mine valg i dag har det langsigtet mål for øje.

 

2. Du flipper ikke ud over kalorier.

 

Det er en myte at fedme og vægttab blot handler om at tælle kalorier. Tværtimod kan det være aldeles vildledende for det du vil opnå. Hormonerne er i høj grad medbestemmende for din vægt, og du kontrollerer hormonerne via din livsstil.

 

3. Du tror ikke altid på, hvad store fødevareproducenter fortæller dig.

 

Det er ikke alle som investerer i dit helbred. Faktisk prøver mange fødevareproducenter at sælge dig produkter, der er vanedannende og/eller designet til at forårsage trang til sukker eller salt.

 

4.Du er ikke en slave af vægten.

 

Du ved, at muskler vejer mere end fedt, så du kan veje mere, når du opbygger muskelmasse. At være en slave af vægten vil sende dig på en følelsesmæssig rutsjebane.

 

5. Du inkorporerer vægttræning.

 

Borte er de dage, hvor vi kun laver konditionstræning uden nogensinde at have styrke træning i programmet. Styrketræning er nødvendig for dine knoglers sundhed, dit stofskifte, og meget mere.

 

6. Du ved, at fedt ikke er noget dårligt.

 

Du er fortrolig med mættet fedt som bl.a. findes i animalske produkter og kokosnødder, og omega-3, der særlig findes i fisk. Avocado er også helt i orden. Du undgår margarine, transfedtsyrer og olier som ikke kan tåle at blive opvarmet . Det er den type fedtstoffer, der betyder noget.

 

7.Du ved, at økologi ikke kun er for hippier.

 

I dag er det blevet langt mere mainstream at spise økologisk. Du er ikke nødvendigvis 100% økologisk, men arbejder hen imod at inkorporere lokale, økologiske fødevarer så meget som muligt.

 

8. Du vil ikke sulte dig for at se godt ud.

 

Ingen ønsker at være sulten hele tiden! Enhver, der kender en model eller skuespiller ved, at sulten næsten er en del af jobbeskrivelsen. Det er også teorien bag mange populære kostplaner.

 

9. Du er klar over at et sygdomsfrit liv starter med dig.

 

Frem for alene at lægge vægt på medicin og lægelige råd, tager du selv handling ved at rydde op i din kost, motion, søvn og stress. Du identificerer dine problemer i stedet for blindt at følge andres magiske ”quick fixes”.

 

10. Du tror, ​​at sundhed handler lige så meget om sind og ånd som om ”fitness”

 

En person er en helhed, der består af indbyrdes afhængige dele, som er det fysiske, mentale, emotionelle og åndelige. Når den ene del ikke fungerer optimalt, påvirker det alle de andre dele . For at opnå optimal sundhed skal du omfavne alle dele.

 

Hav det godt !

Valeria

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !