Gulerod Banan Kage (Korn Laktose og Glutenfri)

Denne kage kombinerer på fineste vis mine yndlingslækkerier: gulerodskage og banankage. Kagen er uden kornprodukter, uden mælkeprodukter og glutenfri. Og den smager bare helt vildt godt!!

Denne opskrift bliver helt sikkert til én af de opskrifter, jeg hiver frem for at vise, at Palæo-anti-inflammatorisk kost ikke er ensbetydende intetsigende, kedelig mad. Hvor man ovenikøbet ikke har noget ”comfort food” man lige kan gå til og ej heller nogle lækre mundgodter og smagfulde retter man kan fornøje sig med. (Hvis du er på jagt efter opskrifter i kategorien kan-det-virkelig-passe-at-der-hverken-er-kornprodukter-mælkeprodukter-eller-gluten-i-?, så kan jeg på det varmeste anbefale: Saftig Citronkage med Birkes  og  Glutenfri Chokoladekage )

Gulerod Banan Kage (Korn Laktose og Glutenfri) kan nydes lige ud af ovnen eller du kan pynte den op med glasur og bær på toppen.

 

Gulerod-Banan-Kage Opskrift

INGREDIENSER

320g mandelmel ( 2 1/2 kop )

65g tapiokamel ( 1/2 kop)

30g kokosmel ( 1/4 kop)

1 spsk stødt kanel

1 tsk stødt muskatnød

1 tsk bagepulver

½ tsk havsalt

2 modne bananer, mosset med en gaffel

3 store æg

200g revet gulerod ( 1 1/2 kop)

0,6 dl smeltet kokosolie + lidt mere til at smøre rugbrødsformen med ( 1/4 kop)

0,6 dl honning

1 spsk økologisk vaniljieekstakt eller 1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du:

  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen (også de revet gulerødder) og stil det til side. Forvarm ovnen på 180°C og kom det smurte bagepapir i en mellemstor rugbrødsform.
  2. Rør æg, de mosede bananer godt sammen i en stor røreskål, dernæst tilsættes vaniljen og kokosolien indtil det er blandet godt sammen.
  3. Kom langsomt de tørre ingredienser over i de våde ingredienser (lad være med at bruge en elektrisk håndmixer – da du så vil overblande dejen, hvilket går at det ikke hæver ordenligt). Rør det forsigtigt sammen indtil det ser dejligt fugtigt ud og du ikke længere aner melet.
  4. Hæld dejen i den smurte bageform ( du kan også bruge bagepapir i bageform) og kom kagen i den forvarmet ovn i 50-60 min – indtil overfladen har blevet gylden og du kan stikke en tandstik i dejen, uden at der kommer dej på den. Lad kagen afkøle helt inden servering i rugbrødsformen på en rist. Så er kagen klar til servering.
  5. Hvis du vil have glasur på skal du følge de næste anvisninger.
  6. Lad den kolde kage stå og hvile i yderligere 20-30 min. når du har kommet glasur på.
  7. Skær kagen i den størrelse du vil have stykkerne i og server.

INGREDIENSER TIL GLASUR

0,6 dl kokossmør ( 1/4 kop)

2 spsk kokosolie

2 spsk kokosmælk

1 spsk honning

1 tsk vanilleekstrakt

1 knivspids havsalt

SÅDAN GØR DU:

  1. Stil en lille gryde over lav varme.
  2. Kom alle ingredienserne i og bland godt indtil alt er smeltet sammen.
  3. Fjern fra varmen og hæld det over din kage.
GLASUR ERSTATNING:
Sammenpisket Kokoscreme (coconut cream)

Konsistensen af kokoscreme er tykkere, har et højere fedtindhold end kokosmælk, og kan anvendes som piskefløde. Det kan endda piskes op som erstatning til flødeskum.

Sådan gør du:

Stil en dåse kokosmælk eller hjemmelavet kokosmælk på køl i 12-24 timer. Skrab forsigtigt den tykke kokosfløde ud af dåsen. Anvend det som det er til opskrifter som kræver kokoscreme eller som erstatning til piskefløde. Hvis det skal erstatte flødeskum, piskes det med en el-pisker indtil det er let og luftigt. Hvis du synes at det ikke rigtig samler sig (nogle gange sker det, hvis man er kommet til at tage for meget kokosvand med, da man skrabede kokosfløden fra), kan du tilføje lidt arrowrootpulver (pilerod) i blandingen, så det samler sig. Eller stil det tilbage på køl og lirk derefter grundigt den fede kokoscreme fra.

Velbekomme!

Valeria

 
Gulerod – Banan – Kage Glutenfri
Print
 
Ingredients
  1. INGREDIENSER
  2. 320g mandelmel ( 2 1/2 kop )
  3. 65g tapiokamel ( 1/2 kop)
  4. 30g kokosmel ( 1/4 kop)
  5. 1 spsk stødt kanel
  6. 1 tsk stødt muskatnød
  7. 1 tsk bagepulver
  8. ½ tsk havsalt
  9. 2 modne bananer, mosset med en gaffel
  10. 3 store æg
  11. 200g revet gulerod ( 1 1/2 kop)
  12. 0,6 dl smeltet kokosolie + lidt mere til at smøre rugbrødsformen med ( 1/4 kop)
  13. 0,6 dl honning ( 1/4 kop)
  14. 1 spsk økologisk vaniljieekstakt eller 1 tsk vaniljepulver
  15. INGREDIENSER TIL GLASUR
  16. 0,6 dl kokossmør ( 1/4 kop)
  17. 2 spsk kokosolie
  18. 2 spsk kokosmælk
  19. 1 spsk honning
  20. 1 tsk vanilleekstrakt
  21. 1 knivspids havsalt
Instructions
  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen (også de revet gulerødder) og stil det til side. Forvarm ovnen på 180°C og kom det smurte bagepapir i en mellemstor rugbrødsform.
  2. Rør æg, de mosede bananer godt sammen i en stor røreskål, dernæst tilsættes vaniljen og kokosolien indtil det er blandet godt sammen.
  3. Kom langsomt de tørre ingredienser over i de våde ingredienser (lad være med at bruge en elektrisk håndmixer – da du så vil overblande dejen, hvilket går at det ikke hæver ordenligt). Rør det forsigtigt sammen indtil det ser dejligt fugtigt ud og du ikke længere aner melet.
  4. Hæld dejen i den smurte bageform ( du kan også bruge bagepapir i bageform) og kom kagen i den forvarmet ovn i 50-60 min – indtil overfladen har blevet gylden og du kan stikke en tandstik i dejen, uden at der kommer dej på den. Lad kagen afkøle helt inden servering i rugbrødsformen på en rist. Så er kagen klar til servering.
  5. Hvis du vil have glasur på skal du følge de næste anvisninger.
  6. Lad den kolde kage stå og hvile i yderligere 20-30 min. når du har kommet glasur på.
  7. Skær kagen i den størrelse du vil have stykkerne i og server.
  8. GLASUR
  9. Stil en lille gryde over lav varme.
  10. Kom alle ingredienserne i og bland godt indtil alt er smeltet sammen.
  11. Fjern fra varmen og hæld det over din kage.
Notes
  1. Denne Gulerod-Banan-Kage kan nydes lige ud af ovnen eller du kan pynte den op med glasur og bær på toppen.