Mini Granola Tærter

Den nye opskrift på bloggen er Mini Granola Tærter. De er lavet ud af en lækker sprød glutenfri granola, bagt i mini muffinforme. Fyld dem med yoghurt og frugt, eller et andet slags fyld, eller med lige det du synes lyder lækkert. De er perfekte til morgenmad, brunch eller dessert. De ser virkelig indbydende ud og er meget nemme at lave.

Den knasende sprød granola bund er lavet af en simpel blanding glutenfri havregryn, chiafrø, kokos, honning, kanel og smeltet kokosolie. Det er ligesom at at lave granola på en bageplade, men i stedet er det bagt i små mini muffinformer.

 

Når Granola-bundene er kølet helt ned bliver de knasende sprøde. Jeg lagde mærke til at siderne faldt lidt sammen efter at de blev bagt, derfor skal siderne trykkes godt sammen lige efter de kommer ud af ovnen. Granola-bundene er meget skrøbelige. Lad derfor tærterne køle helt af, inden de vendes ud af formene. Jeg brugte silikone-forme, hvilket gør det meget nemmere at arbejde med. Du kan også bruge en stor tærteform med løs bund.

 

Nu til fyldet!!

Jeg lavede fyldet så enkelt som muligt med 10% græsk yoghurt og bær. Du kan også prøve andre lækre laktosefri lækkerier som kokos yoghurt, Cashewsmør eller sammenpisket kokoscreme (opskriften står længere nede).

Med disse lækre tærter er mulighederne uendelige!!

Udvælg de modne frugter du holder allermest af og så er du godt på vej. Jeg lavede selv en kombination af hindbær og blåbær. Når årstiderne skifter følger frugten med, æbler i tynde skiver, bananer, mango, kiwi og abrikos er også lækkert.

 

Sørg for at komme fyldet i lige inde servering ellers bliver granola-bunden kedelig blød. Du kan opbevare de små tærteskaller i en lufttæt beholder i én dags tid.

Opskrift: Mini Granola Tærter

Ingredienser

  •    1 1/2 kop glutenfri havregryn
  •    1/2 kop revet kokos
  •    2 spsk chiafrø
  •    1/2 tsk kanel
  •    1/4 kop + 1 spsk kokosolie (til at smøre formene med – ikke nødvendigt hvis du bruger silikoneforme)
  •    1/4 kop honning eller ahornsirup (Jeg brugte ahornsirup)

Fyld

  •    1 kop græsk yoghurt eller kokos yoghurt (afhængig af størrelsen på dine former kan du få brug for mere)
  •    1 spsk honning (valgfrit, jeg brugte ikke noget sødemiddel)
  •    1 tsk vaniljepulver ( ikke vaniljesukker)

Sådan gør du:

  •    Forvarm ovnen på 180 °C
  •    Bland havregryn, kokos, chiafrø og kanel godt sammen i skål og stil det til side.
  •    Smelt kokosolien og honningen i en lille gryde over lav varme.
  •    Hæld det smeltet olie og honning over den tørre blanding og bland det rigtig godt sammen.
  •    Dejen skal nu trykkes godt sammen i de smurte tærteforme for at undgå at granola-  bundene smuldrer for meget efter bagning.
  •    De små granolatærter bages i ca 12-15 min. Hold øje med at de ikke brænder på.
  •    Tag dem ud af ovnen og press hurtigt siderne op med en ske.

   VIGTIGT: Lad tærterne køle helt af, inden de vendes ud af formerne.

  •    Kom en spsk yoghurt blanding i hver tærte og pynt med de frugter du nu lyster.

LAKTOSE FRI FYLD : Sammenpisket Kokoscreme (coconut cream)

Konsistensen af kokoscreme er tykkere, har et højere fedtindhold end kokosmælk, og kan anvendes som piskefløde. Det kan endda piskes op som erstatning til flødeskum.

Sådan gør du:

Stil en dåse kokosmælk eller hjemmelavet kokosmælk på køl i 12-24 timer. Skrab forsigtigt den tykke kokosfløde ud af dåsen. Anvend det som det er til opskrifter som kræver kokoscreme eller som erstatning til piskefløde. Hvis det skal erstatte flødeskum, piskes det med en el-pisker indtil det er let og luftigt. Hvis du synes at det ikke rigtig samler sig (nogle gange sker det, hvis man er kommet til at tage for meget kokosvand med, da man skrabede kokosfløden fra), kan du tilføje lidt arrowrootpulver (pilerod) i blandingen, så det samler sig. Eller stil det tilbage på køl og lirk derefter grundigt den fede kokoscreme fra.

Lad mig vide, hvis du laver denne opskrift! Skriv en kommentar, skriv hvad du synes om dem, og det vil glæde mig helt vildt hvis du smækker et billede op af herlighederne på instagram og hashtagger dem #valerialima.dk

Ha’ det godt

Valeria

 

 

 
Mini Granola Tærter
Mini Granola tærter er lavet ud af en lækker sprød glutenfri granola, bagt i mini muffinforme. Fyld dem med yoghurt og frugt, eller et andet slags fyld, eller med lige det du synes lyder lækkert. De er perfekte til morgenmad, brunch eller dessert. De ser virkelig indbydende ud og er meget nemme at lave.
Print
 
Ingredients
  1. 1 1/2 kop glutenfri havregryn
  2. 1/2 kop revet kokos
  3. 2 spsk chiafrø
  4. 1/2 tsk kanel
  5. 1/4 kop + 1 spsk kokosolie (til at smøre formene med – ikke nødvendigt hvis du bruger silikoneforme)
  6. 1/4 kop honning eller ahornsirup (Jeg brugte ahornsirup)
  7. Fyld
  8. 1 kop græsk yoghurt eller kokos yoghurt (afhængig af størrelsen på dine former kan du få brug for mere)
  9. 1 spsk honning (valgfrit, jeg brugte ikke noget sødemiddel)
  10. 1 tsk vaniljepulver
Instructions
  1. Forvarm ovnen på 180 °C
  2. Bland havregryn, kokos, chiafrø og kanel godt sammen i skål og stil det til side.
  3. Smelt kokosolien og honningen i en lille gryde over lav varme.
  4. Hæld det smeltet olie og honning over den tørre blanding og bland det rigtig godt sammen.
  5. Dejen skal nu trykkes godt sammen i de smurte tærteforme for at undgå at granola-bundene smuldrer for meget efter bagning.
  6. De små granolatærter bages i ca 12-15 min. Hold øje med at de ikke brænder på.
  7. Tag dem ud af ovnen og press hurtigt siderne op med en ske.
  8. VIGTIGT: Lad tærterne køle helt af, inden de vendes ud af formerne.
  9. Kom en spsk yoghurt blanding i hver tærte og pynt med de frugter du nu lyster.
Notes
  1. Laktose fri fyld : Sammenpisket Kokoscreme (coconut cream)
  2. Konsistensen af kokoscreme er tykkere, har et højere fedtindhold end kokosmælk, og kan anvendes som piskefløde. Det kan endda piskes op som erstatning til flødeskum.
Sådan gør du
  1. Stil en dåse kokosmælk eller hjemmelavet kokosmælk på køl i 12-24 timer. Skrab forsigtigt den tykke kokosfløde ud af dåsen. Anvend det som det er til opskrifter som kræver kokoscreme eller som erstatning til piskefløde. Hvis det skal erstatte flødeskum, piskes det med en el-pisker indtil det er let og luftigt. Hvis du synes at det ikke rigtig samler sig (nogle gange sker det, hvis man er kommet til at tage for meget kokosvand med, da man skrabede kokosfløden fra), kan du tilføje lidt arrowrootpulver (pilerod) i blandingen, så det samler sig. Eller stil det tilbage på køl og lirk derefter grundigt den fede kokoscreme fra.
By Valeria Lima