Som mange af jer ved, er jeg stor fan af mobilitetstræning. Det er et faktum, at hvis du ikke vedligeholder din kropslige mobilitet (eller forbedrer den hvis du allerede er immobil), så vil du miste din mobilitet med alderen. Tro mig, den manglende mobilitet er en hovedårsag til mange skader.

 

Den måde, vi bruger vores krop på har ændret sig meget de seneste 50 år, og særligt ift. arbejdsmiljøet, hvor disse ting er vigtige at overveje: Hvordan bruger du din krop til daglig? Hvor mange timer af din arbejdsdag sidder du i en bil, foran en computer eller i en stol? Vær ærlig over for dig selv: Hvor meget sidder du egentlig ned i løbet af en 24 timers periode?

 

Vi mennesker er ikke skabt til at bruge vores krop som vi bruger den i dag. For én, som konstant sidder i en stol med ryglæn er en unaturlig position for vores fysiologi. Vores krop er skabt med henblik på konstant bevægelse, dvs. at stå, gå, løfte, løbe og bære på ting. Hvad betyder denne forandring fra konstant bevægelse til stillesiddende positioner, praktisk? Når du sidder ned, placeres din hoftebøjemuskel i en forkortet, ”strammende ” og varig position. Den forkortede muskel bliver over tid stiv men også overstimuleret. De modsatte muskler som balle og baglår forbliver til gengæld inaktive. Og her har jeg slet ikke omtalt hvad der tilsvarende foregår med dine skylder og nakkemuskler.

 

Det er ikke godt. Før eller siden vil du udvikle strukturelle problem, dvs. smerter i ryg, nakke og i skuldermuskulaturen.

 

 Med det i tankerne vil jeg gerne starte en fjerde træningsserie med temaet Mobilitet for livet. Det er et kort program, der sigter på at forbedre bevægelseskvaliteten i vores hverdag eller træningsprogrammer.

 

Tema i denne uge er mobilitet fordesk jockey” folket . Det er målrettet til alle som har et stillesiddende arbejde eller til dig som også oplever spændinger i nakken, skuldrene og lænden. De efterfølgende 3 temaer er:

Knæ problemer

Ondt i ryggen

Skuldre problemer

 Disse 5 øvelser kan bruges som opvarmning før du træning, uanset om du cykler, jogger, løfter vægte, eller enhver anden aktivitet, eller før sengetid.

 Mange tror, ​​at mobilitetsøvelser kun kan ske på træningsdage. Dog kan den meste mobilitetstræning gøres dagligt for at styrke og udvikle bedre mobilitet. Når jeg starter ud med nye kunder, vil mange får daglige mobilitetsøvelser for at få dem op i gear forud for en mere intens træning.

 Disse er blot 5 øvelser for at få dig i gang, men den vigtige ting, som jeg ønsker at bringe frem i lyset er, at kun fem øvelser – eller to minutters samlet indsats – i meget høj grad kan forbedre den måde, du bevæger dig på. Hen ad vejen, vil det hjælpe dig med at træne mere målrettet, og her har jeg slet ikke nævnt fornøjelse ved fx at spille bold eller fangelege med dit barn eller barnebarn på en smertefri måde. Klik på linket for at se programmet.

the desk- jockey- warm ups-chart.

 

Hav det godt !

Valeria

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !