6 vitale øvelser for dig med knæproblemer

Velkommen tilbage til træningsserien Mobilitet for livet. Andet program af i alt tre korte programmer, der har til formål at forbedre bevægelseskvaliteten i din hverdag.

 Sidste uges tema var mobilitet for “desk jockey” folket dvs. alle med et stillesiddende arbejde.

 I denne uge er temaet knæproblemer. Jeg vil starte med en kort forklaring af min kernefilosofi ift. håndtering af knæsmerter. Derefter vil jeg give dig nogle tips og mobilitetsøvelser til at lindre/fjerne smerter i knæet. Mens jeg normalt ikke er stor fan af ”one-size-fits-all ” tilgange, er jeg stor tilhænger af principper her, fordi de er afprøvede med stor succes. Derfor bruger jeg dem i 99% af mine programmer for knæ-smerter klienter.

Hvorfor Har du Knæproblemer?

 Knæsmerter udspringer sjældent udelukkende lokalt fra knæet. Knæsmerter er symptom på en form for dysfunktion i andre dele kroppen. Selvom du har et “strukturelt” knæproblem, som fx menisk, svær gigt eller patella tendinosis , findes årsagerne i hele den kinetiske kæde dvs. i forholdet mellem dine nerver, muskler og knogler.

 I de senere år er der fremkommet mange studier, der viser, at dysfunktion i hofte og ankel ofte har direkte sammenhæng med problemer i knæet. Hvis du har svage eller ustabile hofter, er der sandsynlighed for, at det manifesterer sig som smerter i knæet. Hvis du mangler mobilitet i din ankel, er der sandsynlighed for, at du vil udvikle knæproblemer.

 Forbedring af mobiliteten i hofte og ankel er to af de simpleste veje til hurtig bedring af dit knæ. Desværre tror mange, at de kan sidde ved et skrivebord hele dagen lang, og at 1-2 gange ugentlig mobilitetstræning vil ”gøre tricket”. Men helt så enkelt er det ikke.

 So here’s the deal: Hvis du har smerter i knæet, noter dig dette: Du skal tage mobiliteten i din hofte og ankel alvorligt, og det skal du gøre dagligt! Beklager, men her er ”konsistens” afgørende.

 Hvad kan du gøre?

  •  Brug de seks øvelser i programmet dagligt. Det tager kun 2 -3 minutter. Hent programmet ved at klikke på billedet. 

    Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er temp-6-vitale-oevelser-for-dig-med-knaeproblemer-knaeproblem-cover.png

  •  Hvis du er meget stiv i ankel og/eller hofte, så gennemgå en let mobilitets-stationstræning som det første hver morgen (i form af 2-3 runder á de seks øvelser).
  • Styrk din vævkvalitet med selv-myofascia-teknik fx ved hjælp af en “foam roller” eller en tennisbold. Se øvelsen i videoen  neden for.

 

 

  •  Styrk din “core stability”: Core stability er absolut nødvendigt, hvis dit mål er langsigtet sundhed i knæet. Klik her for at se programmet.

Hav det godt !

Valeria

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !