Cashewsmør
Cashewnødder er bløde og milde nødder, der kan blendes til en tyk, sødlig pure, der bruges som almindelig smør. Du kan anvende denne ”nøddesmør” i den neutrale udgave i salte retter – som f.eks. i en lammegryde eller gør den sød og brug den i desserter som f.x. i en pæretrifli. Den kan også hældes over desserter som rabarber-æble-tærte med ingefær. Cashewsmøret er også perfekt som dip til stave af gulerødder, bladselleri, agurker osv.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 g cashewnødder (ikke saltede!)
Til den søde version
  1. Frø fra ½ vaniljestang eller ½ tsk vaniljeekstrakt
  2. 2 spsk flydende honning eller agavesirup eller ahornssirup
  3. 1 lille nip salt
Instructions
  1. Kom cashewnødderne i en skål og hæld koldt vand ved, så det dækker. Lad det trække i køleskabet 6-8 timer, gerne natten over.
  2. Hæld vandet fra nødderne og kasser det. Skyl nødderne. Kom dem i en blender med mange hestekræfter eller en foodprocessor (en standardblender kan have svært ved at køre nødderne glatte). Tilsæt ¾ dl frisk vand. Hvis du vil lave den søde version, tilsættes vanilje, honning eller sirup nu. Tilsæt salt.
  3. Blend det til en pure og stop et par gange for at skrabe glassets sider rene. Det skal have samme konsistens som tyk fløde. Tilsæt evt.mere vand – helt op til 1 ¾ dl afhængigt af nøddernes konsistens. En blender med en kraftig motor gør fløde glat, mens almindelige blendere giver et mere rustikt resultat – begge dele smager dejligt.
  4. Cashewsmøret holder sig frisk i en lufttæt beholder i køleskabet i en uge.
Notes
  1. Du kan sagtens halvere opskriften, hvis du ikke har tænkt dig at spise det hele på en gang.
Adapted from River Cottage Let & Sundt – Hverdagsmad på en ny måde
Adapted from River Cottage Let & Sundt – Hverdagsmad på en ny måde
Valeria Lima https://valerialima.dk/

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !