Jeg elsker chokolade. Chokoladekage er én af de få sager (lige med undtagelse af smørspækket småkager) som kan udfordre min ellers sunde kost.

I min bog “Super Sunde Superfoods” har Mette Helbæk sågar skrevet en opskrift på den mest guddommelige chokoladekage. Jeg har selv bagt hendes lækre chokoladekage rigtig mange gange, og den var især en kæmpe succes til Benjamins fødselsdag. Mettes opskrift hælder mere over i at være en slags brownie og jeg var på et tidspunkt mere i humøret til en “almindelig” kage, uden al sukkeret og melet. Så jeg gik på jagt og fandt en opskrift.  

Som så ofte, med rigtig gode kager, opstod opskriften ved en tilfældighed. Jeg havde ikke nok kokosmel, så jeg besluttede mig for at bruge noget af alt det, jeg allerede havde stående i køkkenskabet. Og jeg indrømmer blankt, kagen blev en lykketræffer. Hvordan kagen så blev? Jo, den har samme tekstur som en traditionel kage, men den er dog mindre sød og fuld af chokoladesmag. Tit kan kager, som er bygget op om kokosmel, have en meget genkendelig kokossmag eller en kornet tekstur – det har denne kage ikke!!

Men som det så ofte er, med kager som opstår ved en tilfældighed – ville jeg kunne gentage succesen? Det tog mig 4 gange før jeg fandt frem til den rigtige kombination. Og lært af erfaring tog jeg nu noter hver gang – og dem vil jeg dele med dig nu. For at sikre dig, at du ender op med den bedste udgave af denne lækre glutenfri Chokoladekage, så er det meget vigtigt, at du læser alle punkterne før du går igang med at bage –

Mine noter:

  • Det er alfa og omega at du sigter alle de tørre ingredienser. Der må under ingen omstændighed være klumper i dejen.
  • Sørg for at alle æggene har samme størrelse.
  • Jeg brugt fint kokosmel til denne opskrift – IKKE groft kokosmel.
  • Du kan sagtens bruge andre slags “mælk” end kokosmælk (f.eks. mandel-, cashewnødder-, ko-mælk). Sålænge du har 4 dl mælk.
  • Du kan sagtens bruge ahornsirup istedet for honing. Jeg har ikke selv prøvet det, men mon ikke du også kan bruge kokossukker.
  • Kagen er glutenfri og laktosefri

Opskrift

Ingredienser

   1/2 kop kokosmel (ca. 56g)

   1/4 kop mandelmel (ca. 25g)

   2 tsk glutenfri bagepulver (7g)

   1/2 kop usødet kakaopulver ( ca. 59g)

   1 dåse fuldfed kokosmælk (400ml)

   1/2 kop honing (ca. 125g)

   4 store æg

   2 tsk vanilje( korn)

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen på 180 grader C alm. ovn. Beklæd en bageform på ca. 20×20 cm med bagepapir, så kagen nemt slipper formen.
  • Sigt de tørre dele sammen (kokosmel, mandelmel, bagepulver, vanilje og kakaopulver) i en røreskål. Bland de tørre ingredienser sammen i skålen.
  • Kom kokosmælk, honing og æg i en blender. Blend det sammen på lav hastighed i 10-15 sekunder – indtil alle ingredienser er blandet godt sammen.
  • Med din el-pisker på laveste hastighed, blander du nu de våde ingredienser op i de tørre ingredienser. Bland det forsigtigt sammen. Hold pause en gang i mellem for at sørge for at ingen af de tørre ingredienser bliver efterladt i bunden af skålen. Sørg for ikke at blande i alt for lang tid. Dejen skal ende op med at ligne en chokolademousse. Hvis du ikke har en el-pisker, kan du sagten vende ingredienserne sammen med en grydeske.
  • Hæld chokoladedejen over bradepanden med bagepapir – sørg for at dejen bliver fordelt jævnt i formen. Bag kagen, midt i ovnen, i 50 min.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i 10 min før du overfører den over på en rist, hvor kagen kan få lov at dampe helt af.

Opbevares på køl i op til 1 uge. Og den kan fryses ned.

Hav det godt !

Valeria

Glutenfri chocoladekage
Yields 9
Den kage har samme tekstur som en traditionel kage, men den er dog mindre sød og fuld af chokoladesmag. Tit kan kager, som er bygget op om kokosmel, have en meget genkendelig kokossmag eller en kornet tekstur – det har denne kage ikke!!
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1/2 kop kokosmel (ca. 56g)
  2. 1/4 kop mandelmel (ca. 25g)
  3. 2 tsk glutenfri bagepulver (7g)
  4. 1/2 kop usødet kakaopulver ( ca. 59g)
  5. 1 dåse fuldfed kokosmælk (400ml)
  6. 1/2 kop honing (ca. 125g)
  7. 4 store æg
  8. 2 tsk vanilje( korn)
Instructions
  1. - Forvarm ovnen på 180 grader C alm. ovn. Beklæd en bageform på ca. 20x20 cm med bagepapir, så kagen nemt slipper formen.
  2. - Sigt de tørre dele sammen (kokosmel, mandelmel, bagepulver, vanilje og kakaopulver) i en røreskål. Bland de tørre ingredienser sammen i skålen.
  3. - Kom kokosmælk, honing og æg i en blender. Blend det sammen på lav hastighed i 10-15 sekunder – indtil alle ingredienser er blandet godt sammen.
  4. - Med din el-pisker på laveste hastighed, blander du nu de våde ingredienser op i de tørre ingredienser. Bland det forsigtigt sammen. Hold pause en gang i mellem for at sørge for at ingen af de tørre ingredienser bliver efterladt i bunden af skålen. Sørg for ikke at blande i alt for lang tid. Dejen skal ende op med at ligne en chokolademouse. Hvis du ikke har en el-pisker, kan du sagten vende ingredienserne sammen med en grydeske.
  5. - Hæld chokoladedejen over bradepanden med bagepapir – sørg for at dejen bliver fordelt jævnt i formen. Bag kagen, midt i ovnen, i 50 min.
  6. - Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i 10 min før du overfører den over på en rist, hvor kagen kan få lov at dampe helt af.
Notes
  1. Opbevares på køl i op til 1 uge. Den kan fryses ned.
Valeria Lima https://valerialima.dk/

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !