8 naturlige lægemidler mod hedeture: Løsninger mod gener i perimenopause og overgangsalderen.

Hedeture begynder at dukke op i 40’erne og 50’erne. De starter når kvindens kønshormoner begynder at falde og kvinden går fra at være frugtbar til ufrugtbar. Mange (men ikke alle) kvinder i overgangsalderen, får hedeture og de omtales som nogle af de mest negative symptomer, som kvinder plages af i løbet af denne ovegang.

I min seneste post (du kan læse den HER) af denne serie af artikler om naturlige tilgange til perimenopause (før-overgangsalderen) og overgangsalderen, besvarer jeg nogle af de oftest stillede spørgsmål, som jeg bliver stillet omkring hedeture:

Hvad er hedeture og nattesved?

Hvad er grunden til en hedetur?

Hvordan føles en hedetur?

Hvad udløser en hedetur?

Hvordan kan jeg forhindre en hedetur?

I dag vil jeg fortælle om naturlige lægemidler mod hedeture og hormonelle ubalancer.

Naturlige midler i forebyggelsen af symptomerne i perimenopause og overgangsalderen – indebærer ikke hormon erstattende medicin – er ufarlige og kan være nyttige i denne overgangsfase, da de mindsker symptomernes sværhedsgrad og varighed. Disse omfatter en sund kost, regelmæssig træning, gavnlige kosttilskud for at afbalancere hormonerne og naturlige urte-behandlinger.

8 Naturlige lægemidler mod hedeture

Her er en liste over de bedste 8 naturlige lægemidler mod hedeture. Disse urter har vist sig at være effektive i kliniske forsøg – og de fleste af dem har været anvendt som traditionelle urte-remedier i århundreder, hvilket gør dem sikre at bruge.

Du finder urterne i velasorteret helsebutikker, på nettet (dvs. Herb Pharm, Gaia Herbs, Mountain Rose Herbs), i udvalgte apoteker og i nogle Matas.

For at være sikker på at du får den symptomlindring som du søger, kan du prøve urterne for sig eller kombineret i 6 til 12 uger. Hvis du overvejer medicinsk behandling, er det selvfølgelig en mulighed, men de fleste kvinder oplever at disse naturlige tilgange lindrer symptomerne helt eller i det mindste nok til at undgå medicin, og der er uden de bivirkninger og risici som findes ved konventionelle behandlinger.

#1 Ginseng

3 mg pr dag (3-6 kapsler) Koreansk ginseng (Panax ginseng) indtaget dagligt reducerer ikke kun hedeturene, men kan øge din libido og sænke et højt kolesterol! Tag det i starten af dagen, da ginseng kan virke stimulerende og forstyrre din søvn. (1)

#2 Bark fra Fransk Strandfyrretræ

Pycnogenol, er et fyrretræsekstrakt, det er ikke alene en fremragende antioxidant, men det har vist sig at effektivt kunne reducere hedeture i en dosis på 60-100 mg to gange dagligt.

#3 E-Vitamin

E-vitamin er kendt som en antioxidant med mange sundhedsfremmende fordele. I en lille undersøgelse fra 2007 var 400 IE E-vitamin (dagligt) forbundet med en reduktion i styrken af hedeturene (2)

#4 Maca

Denne kraftfulde urt hjælper med en række problemer forbundet med hormonel ubalance, f.eks med uregelmæssig menstruation, frugtbarhed, overgangsalder symptomer og impotens. Det øger østradiol hos kvinder i overgangsalderen og hjælper mod søvnløshed, depression, hukommelse, koncentration, energi, hedeture og vaginal tørhed og det forbedrer BMIén og knogletætheden. (3)

Maca ekstrakt fås i pulverform, som kapsler og flydende og kan købes i din lokale helsebutik. Den normale dosis er 2,000 mg/dag. Maca har en karakteristisk maltet smag, som jeg overdøver med 1-2 spsk rå kakaopulver i en smoothies.

#5 Sølvlys/Sort Slangerod

Sølvlys/Sort Slangerod (80 mg 1–2 gange dagligt): Kan hjælpe med at forebygge symptomer i overgangsalderen inkl. hedeture og svedeture om natten. Undersøgelser har vist at det måske også kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten, formindske hormonel ubalance forbundet med sukkersyge eller fibromer, og endda hjælpe kvinder med frugtbarhed før overgangsalderen. (4)

#6 Munkepeber eller Vitex

Vitex kaldes også for “Kyskhedstræ”, “Munkepeber” eller “Chastetree” på engelsk. Denne urt fås i kapsler eller flydende form og den normale dosis er 500 til 1,000 mg/dag. Det er bevist at den formindsker PMS og infertilitet, ved at hæve progesteron-niveauet.

Sammensætningen af vitex og perikum er en meget effektiv måde at forbedre humøret i perimenopausen (før-overgangsalderen). Forskere har fundet ud af, at denne kombination af urter er mere effektiv end placebo til perimenopause-relaterede PMS symptomer, især angst. (5)(6)

#7 Perikum/Johannesurt

Johannesurt, St. Johns urt, eller bedre kendt som perikum. Denne urt hjælper mod PMS, men er meget mere effektiv i kombination med vitex. Dosis 300 mg 3 gange dagligt. (7)

#8 Dr. Aviva Romms førstehjælp til søvn

Da hedeture kan påvirke din søvn, kan du overveje at bruge denne ekstrakt blanding for at forbedre din søvn. Denne sammensætning indeholder urter der hjælper med at sove og de mindsker også hedeturene:

  • 3 tsk. passionsfrugtekstrakt (eller 80 mg før søvn)
  • 3 tsk. baldrianekstrakt (eller 250-500 mg 2 gange dagligt)
  • 3 tsk. citronmelisseekstrakt

Sådan gør du: Bland ekstrakterne sammen i en blandeflaske med pipette eller en glasflaske.

Dosis: Tag ½ tsk hver 30 min. i 90 min. før sengetid. Om nødvendigt, tag ½ tsk i løbet af natten, hvis du vågner og ikke kan falde i søvn igen.

Advarsel: Tag ikke søvndyssende urter med receptpligtige beroligende midler uden din læges vejledning.

Kilde: Dr. Aviva Room

Afsluttende tanker

8 naturlige lægemidler mod hedeture.

Tal altid med en læge, en biopat eller en funktionel medicin specialist , før du begynder at tilføje kosttilskud og urter i din daglige rutine. Undersøg om tilskuddene modvirker den medicin du tager.

Det er ikke meningen at du skal gå og lide, når du står overfor hormonelle ubalancer. Du behøver ikke, som det første, ty til syntetiske stoffer, som du ikke har brug for. Det kan godt lade sig gøre naturligt at tæmme de kaotiske hormoner i perimenopause (før-overgangsalderen) og overgangsalderen og glide ind i disse faser med en følelse af balance og nåde.

Hav det godt

Valeria

Yderligere ressourcer:

Kig her hvis du vil have flere videnskabsbaseret råd for at nå en balance uden syntetiske hormoner, læs BLOG BLOG  BLOG

Hvis du leder efter en praktiserende praktitioner i funktionel medicin, som kan hjælpe dig med at afbalancere dine hormoner, skal du tjekke denne HER side ud.

Hvis du kunne tænke dig at dykke længere ind i perimenopause, overgangsalderen og livsstilsændringer for kvinder, så tjek KVINDEKODEN ud.

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !