Vi fortjener alle en sød lækkerbisken nu og da. Opskriften indeholder faktisk ingredienser, som er så sunde, at det er lige før, du kan pudse glorien, mens du smovser!

Chokoladekage med bønner.

Det virker måske besynderligt at komme bønner i en kage, men japanerne gør det hele tiden og med rigtig gode resultater. En dåse kidneybønner (eller limabønner) gør kagen her saftig, mens den sunde kakao får den til at smage lækkert af chokolade. Den er meget nem at lave: kom alle ingredienserne i en foodprocessor (eller kraft blender) og tryk på knappen.

Kagen er glutenfri, laktosefri og også nøddefri. Desuden er kagen mikrobiom- venlig . Ja, vores tarmbakterier vil elske de.  Bønner indeholder resistent stivelse (RS) – en form for præbiotika, der fungerer som mad til tarmbakterier. Chokoladen indeholder polyfenoler, der er en form for fitokemikalie. Polyfenoler er både en præbiotika og en potent antioxidant .

Kagen er inspireret af Hugh Fearnley-Whittingstalls (prisbelønnet engelsk madskribent ) chokoladekage med bønner. Jeg har blot justeret opskriften ift. indhold af sukker samt typen af bønner og olier.

Opskriften kræver ikke køkkenfærdigheder og små tricks. Du skal bare lave den, nyde den… og tage et stykke mere.

 

Til 8-10 personer

Ingredienser

½ dl smeltet kokosolie ( rå eller duftfri) + ekstra til at pensle med

1 dåse røde kidneybønner ( 400 g) , afdryppede og skyllede ( eller andre bælgfrugter på dåse , fx limabønner eller butterbønner )

100 g rismel

50 g usødet kakaopulver

1 ½ tsk. bagepulver

100 g kokossukker eller rørsukker

3 store æg

1 tsk. vaniljepulver

 

Varm ovnen op til 180 grader . Pensl en springform ( 20 cm diameter) med lidt olie eller læg bagepapir omkring formen.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dem til en glat dej. Hvis du ikke har en foodprocessor , bland ingredienserne i en blander.

Fordel dejen i formen . Bag kagen 20-25 minutter, til den er hævet, og et træspyd, der stikkes ned i midten, kommer rent eller næsten rent op.

Lad kagen køle ned i 10 minutter , vend den ud og lad den køle helt af på en bagerist, inden den skæres ned.

Server kagen med jordbær eller hindbær ( friske eller let mosede med eventuelt honning og limesaft) . Eller creme fraiche hvis du kan tåle den.

Chokoladekage med bønner
Serves 8
Kagen er glutenfri, laktosefri og også nøddefri. Desuden er kagen mikrobiom- venlig . Ja, vores tarmbakterier vil elske den . Bønner indeholder resistent stivelse (RS) – en form for præbiotika, der fungerer som mad til tarmbakterier. Chokoladen indeholder polyfenoler, der er en form for fitokemikalie. Polyfenoler er både en præbiotika og en potent antioxidant .
Write a review
Print
Ingredients
 1. ½ dl smeltet kokosolie ( rå eller duftfri) + ekstra til at pensle med
 2. 1 dåse røde kidneybønner ( 400 g) , afdryppede og skyllede ( eller andre bælgfrugter på dåse , fx limabønner eller butterbønner )
 3. 100 g rismel
 4. 50 g usødet kakaopulver
 5. 1 ½ tsk. Bagepulver
 6. 100 g kokossukker eller rørsukker
 7. 3 store æg
 8. 1 tsk. Vaniljepulver
Instructions
 1. Varm ovnen op til 180 grader . Pensl en springform ( 20 cm diameter) med lidt olie eller læg bagepapir omkring formen.
 2. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dem til en glat dej. Hvis du ikke har en foodprocessor , bland ingredienserne i en blander.
 3. Fordel dejen i formen . Bag kagen 20-25 minutter, til den er hævet, og et træspyd, der stikkes ned i midten, kommer rent eller næsten rent op.
 4. Lad kagen køle ned i 10 minutter , vend den ud og lad den køle helt af på en bagerist, inden den skæres ned.
 5. Server kagen med jordbær eller hindbær ( friske eller let mosede med eventuelt honning og limesaft) . Eller creme fraiche hvis du kan tåle den.
Adapted from River cottage - Hugh Fearnley
Adapted from River cottage - Hugh Fearnley
Valeria Lima https://valerialima.dk/

Forlad ikke uden at blive en VL Insider - Nyhedsbrev

Mailliste er VALERIA LIMA i mail chimp

 


Valeria Lima

Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.

All author posts

Privacy Preference Center