Om morgenen, når din krop trænger til en skål havregrød, er denne lækre “rå grød” præcis det, du har brug for. Den er lige til at nyde uden at du behøver gøre det mindste i den travle morgenstund. Kokosflager, mandler, pecannødder og den mælk du lyster blandes til en cremet havregrynlignende morgenmad, den sødes op med en enkelt Medjool-dadel og toppes med friske bær.
Lav den “rå grød” om morgenen eller natten før. Server det varmt eller koldt. Lav din helt egen version ved at bruge forskellige slags nødder og mælk ( kokosmælk, mandelmælk , andre nødder mælk eller komælk hvis du tåler den ), gør den sød med ren ahornsirup i stedet for Medjool-dato, og tilsæt mere smag og næringsstoffer ved at tilsætte f.eks. smør, kanel, pulveriseret gelatine eller chia frø.
Rå grød
| Tilberedningstid: 10 MIN (plus, iblødsætningstid – hvis det ønskes) | 2 Portioner
(Glutenfri, laktosefri og kornfri)
INGREDIENSER:
- ¼ kop usødet kokosflager (16 g)
- ¼ kop rå mandler, helst lagt i blød ( 37 g)
- ¼ kop rå pecannødder, helst lagt i blød (25 g)
- ½ kop kokosmælk, nøddedrik ( komælk hvis du tåler den) (120 ml)
- 1 medjool date uden sten, lagt i blød i 10 min, i varmt vand
- 1 knivspids salt
VALGFRI TILFØJELSER:
- Friske bær
- Smør
- Ahornsirup (istedet for dadel)
- Kanel
- 1 spsk pulveriseret gelatine
- 1 spsk chia frø*
* Hvis du tilføjer chia frø, hæld yderligere 0,5 dl eller mere mælk i den færdige grødskål.
—
SÅDAN GØR DU:
- Hæld kokosflager og nødder i en kraftig blender, indtil det blevet fint melet.
- Tilsæt mælk, dadel og en knivspids salt. Blend indtil grøden er tyk og lind.
- Hæld grøden i en skål. Kom mere af din yndlingsmælk over, hvis du synes, og noget af det ekstra tilbehør. Serveres varmt eller koldt!
Hav det godt!
Valeria
- • ¼ kop usødet kokosflager (16 g)
- • ¼ kop rå mandler, helst lagt i blød ( 37 g)
- • ¼ kop rå pecannødder, helst lagt i blød (25 g)
- • ½ kop kokosmælk, nøddedrik ( komælk hvis du tåler den) (120 ml)
- • 1 medjool date uden sten, lagt i blød i 10 min, i varmt vand
- • 1 knivspids salt
- • Friske bær
- • Smør
- • Ahornsirup (istedet for dadel)
- • Kanel
- • 1 spsk pulveriseret gelatine
- • 1 spsk chia frø*
- * Hvis du tilføjer chia frø, hæld yderligere 0,5 dl eller mere mælk i den færdige grødskål.
- Hæld kokosflager og nødder i en kraftig blender, indtil det blevet fint melet.
- • Tilsæt mælk, dadel og en knivspids salt. Blend indtil grøden er tyk og lind.
- • Hæld grøden i en skål. Kom mere af din yndlingsmælk over, hvis du synes, og noget af det ekstra tilbehør. Serveres varmt eller koldt!
Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....
....direkte i din mailboks !
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.