Ahh, en kold drik i skyggen mens solen bager forroven, så kan man rigtig nyde sommeren. Det kræver ikke mange anstengelser, før du har læskende limonade og andre dejlige drikke i glasset. Her får du 5 slags at vælge imellem.

 

INGEFÆRLIMONADE

Til 4 personner

DET SKAL DU BRUGE

1 dl ingefærjuice

2 dl citronsaft

1 dl honning

1,5 liter danskvand

20 isterninger

4 skiver citron

4 skiver ingefær

SÅDAN GØR DU

Blend ingefær juice, citronsaft og honning, så honningen bliver opløst.

Bland ekstrakten med danskvand i forholdet 1:3 eller 1:4.

Kom isterninger i og pynt med skiver af citron og ingefær.

 

ANANAS ISTE

Til 4 personner

DET SKAL DU BRUGE

Skræl af 1 økologisk Ananas

10 nelliker

1 kanelstang

10 mynteblade

1,5 liter vand

20 isterninger

SÅDAN GØR DU

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 10 min.

Lad teen køle af i køleskabet og si derefter isteen.

Kom isterninger i og pynt med nogle friske mynteblade.

Isteen holder fint i op til 5 dage i køleskabet.

 

CITRONGRÆS ISTE

Til 4 personner

DET SKAL DU BRUGE

3-5 stængler citrongræs

1,5 liter vand

3 tsk honning

20 isterninger

SÅDAN GØR DU

Vask citrongræsstænglerne og flæk dem på langs. Skær stænglerne i mindre stykker.

Kom vandet i en gryde, tilsæt citrongræsset og bring det op til kogepunktet. Skru ned for varmen, kom låg på gryden og lad det simre i ca 10 min.

Kom honningen i en kande og hæld den varme te over. Rør rundt indtil honningen er opløst, og lad det stå og køle af.

Kom isterninger i. Du kan selvfølgelig bruge ren is, men det er også lækkert med frosne vindruer eller frosne bær.

 

AGURKEVAND MED MYNTE

Til 6 personner

DET SKAL DU BRUGE

2 liter vand

1 agurk, skåret i skiver

1 håndfuld friske mynteblade

20 isterninger

SÅDAN GØR DU

Fyld en kande med vand og tilsæt agurk og mynte blade. Lad det stå og trække i køleskabet i mindst 2 timer eller op til 24 timer. Serveres med isterninger i.

Agurkevand kan holde i køleskabet op til 2 døgn.

 

VANDMELON & BASILIKUM VAND

Til 6 personner

DET SKAL DU BRUGE

2 liter vand

½ mellemstor vandmelon

1 håndfuld basilikum-blade

Saft af ½ Lime

20 isterninger

 

SÅDAN GØR DU

Skær skrællen af vandmelonen og skær den i grove stykker.

Fyld en kande med vand og tilsæt vandmelontern og basilikum-blade. Lad det stå og trække i køleskabet i mindst 2 timer eller op til 24 timer. Serveres med isterninger, lidt limesaft og et lille limebåd.

Vandmelondrik kan holde i køleskabet op til 2 døgn.

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !