Dette fantastiske brød er lavet af græskarkernemel ! Du kan spise brødet med chili, bruge det som sandwich brød, eller spise det glubsk og grådigt ved brændeovnen, lige efter det kommer ud af ovnen (ikke at jeg nogensinde selv kunne finde på det :).
Nyd dine frygtløse eksperimenter med denne nærende og alsidige mel!
Ingredienser
140 g mel af græskarkerner ( mal hele græskarkerner i en kaffekværn eller foodprocessor)
70 g blancheret mandelmel
45 g arrowroot eller tapiokamel ( købs i helsebutik)
45 g kokosmel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,8 dl mælk af eget valg ( jeg bruger kokosmælk)
0,6 dl smeltet smør (du kan bruge kokosolie i stedet for)
3 æg
1 spsk ahornsirup (tilføj mere sødestof, hvis du ønsker at det skal være sødere eller undlad det helt, hvis du ønsker et mere saltet brød)
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Bland de flydende ingredienser sammen (mælk, smeltet smør, ahornsirup og æg) i en anden skål.
Bland de tørre og flydende ingredienser sammen og rør godt rundt.
Hæld dejen i en smurt brødform (8×8) (jeg bruger bagepapir i stedet for at smøre brødformen) og sæt formen i en forvarmet ovn ved 160 °C
Bages i 35 minutter. Tjek om brødet er færdigbagt ved at stikke en tandstik i. Hænger der dej ved, skal brødet have lidt mere. Kommer tandstikken op helt ren, er brødet færdigt.
velbekomme !
Valeria
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.
Hey, jeg forsøgte at bage dette brød, men det blev vildt klæg.
Hvad kan jeg have gjort forkert?
Hej Marie
Det glæder mig, at du er gået i gang med at bage det her dejlige brød. Jeg tænker, at det kan være to ting. Enten har du ikke bagt det længe nok – eller måske har du bagt det i almindelig varme og ikke luftvarme (hvilket jeg egentlig har glemt at skrive i opskriften – at brødet skal bages i luftvarme). Og ellers kan det være at den tapiocamel du har brugt ikke skal bruge ligeså meget væske. Der findes rigtig mange forskellige slags tapiocamel, men arrowrootmel er meget mere stabil at bruge. Håber, at det er svar nok. Du må meget gerne vende tilbage og fortælle hvad du har gjort for at løse problemet. Mange venlige hilsner, Valeria