Vidste du, at 80 % af verdensbefolkning i dag lever af fire planter, nemlig hvede, ris, majs og kartofler? Man kan vidst trygt sige, at der ikke er meget variation i at spise på den måde.

Og vidste du, at et gennemsnitligt jæger-samler samfund spiste rigtig mange planter og det indeholdt endda en enorm mangfoldighed af planter? For eksempel Alyawarra stammen i Afrika spiste 92 forskellige slags planter i deres kost.

Hvad med dig? Hvor mange slags planter (grønsager, urter og frugt) får du til dagligt?

Hvordan kan du få flere grøntsager ind i din og din families kost? Og samtidig skære ned på kulhydrater og gluten der normalt findes i vores daglige tilbehør, som f.eks. i bulgur, perlebyg, kartoffelmos, ris og pasta?

Der findes mange fordele ved dagligt at spise grøntsager, og her kommer, efter min mening, de 3 vigtigste årsager:

  • De er rige på de såkaldte phytonutrients (Plantenæringsstoffer). De såkaldte antioxidanter, som faktisk stimulerer de naturlige antioxidanter i kroppens forsvarssystemer.
  • De indeholder et lavt kalorieindhold. Grøntsager har et relativt højt vandindhold. De har også et relativt højt fiberindhold. Men de indeholder relativt få kalorier, og er derfor temmelig mættende. Du kan spise rigtig mange grønsager og føle dig mæt. Og det er svært at tage på i vægt med grøntsager.
  • Grønsager er føde til vores microbiom. De er rige på gær fibre . De slags kulhydrater som er gavnlige for vores tarmbakterier, som jo spiller mange vigtige roller i vores fysiologi og sundhed.

Med det i tankerne har jeg lagt 3 forskellige “grønne” opskrifter op på bloggen i dag. Alle 3 er lavet af en grøntsag som mange ikke sætter særlig stor pris på: nemlig Blomkål. Blomkål er så forbandet alsidig! Den er velsmagende, billig, super- nem at tilberede, lav carb og temmelig idiotsikker.

 Her er opskrifterne:

 Krydet Blomkål

CauliflowerRoasted

Blomkåls-tabouleh

tabbouleh

HvidløgsBlomkål “kartoffelmos”

4290075821_f76b7d4a7c

Velbekomme !

 Valeria

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !