Her er min opskrift på julesmåkager. Ikke den traditionelle, men stadig dejligt.
Ja, jeg erstattede dem med laktosefri glasur , men jeg lover , at disse glutenfrie småkager er lige så gode. Bløde i midten, sprøde i kanterne, perfekt krydret – en naturlig sødet julegodhed.
Dette er en opskrift, som du kan lave sammen med børn. Det er sjovt og er en slags juletradition i mange hjem på denne tid af året. Her få du en opskrift på julesmåkager, der er mere nærende og sundere end de traditionelle.
SUNDE JULESMÅKAGER: OPSKRIFT
Ingredienser
Dej:
8 spsk smør eller ghee rum temp
4 spiseskefulde ahornsirup
2 kopper mandel- eller hasselnødmel
1 tsk stødt kanel
1 teskefuld stødt ingefær
1 /4 tsk stødt nellike
1 /2 tsk stødt muskatnød
Glasur:
2 spsk almindelig flødeost (eller en laktosefri flødeost)
1 tsk ahornsirup
1 tsk stødt kanel
Instruktioner:
Opvarm ovnen til 180 ˚ Celsius
Bland alle tørre ingredienser (mel + krydderier)
Bland alle våde ingredienser (smør + sirup)
Bland våde ingredienser i tørre ingredienser . Bland med hænderne, indtil du får en ensartet dej.
Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul ud med en kagerulle til ca. 1-2 cm tyk.
Brug cookie-formene til at skære dejen. Du kan lave cookies i den form som du ønsker og bages 12-15 minutter.
Lad dem køle helt ned. Hvis du vil, kan du tilføje glasur!
Glædelig, sund jul!!!
Valeria
Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….
….direkte i din mailboks !
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.