Her er min opskrift på julesmåkager. Ikke den traditionelle, men stadig dejligt.

Ja, jeg erstattede dem med laktosefri glasur , men jeg lover , at disse glutenfrie småkager er lige så gode. Bløde i midten, sprøde i kanterne, perfekt krydret – en naturlig sødet julegodhed.

 

Dette er en opskrift, som du kan lave sammen med børn. Det er sjovt og er en slags juletradition i mange hjem på denne tid af året. Her få du en opskrift på julesmåkager, der er mere nærende og sundere end de traditionelle.

 

SUNDE JULESMÅKAGER: OPSKRIFT

Ingredienser

Dej:

8 spsk smør eller ghee rum temp

4 spiseskefulde ahornsirup

2 kopper mandel- eller hasselnødmel

1 tsk stødt kanel

1 teskefuld stødt ingefær

1 /4 tsk stødt nellike

1 /2 tsk stødt muskatnød

Glasur:

2 spsk almindelig flødeost (eller en laktosefri flødeost)

1 tsk ahornsirup

1 tsk stødt kanel

Instruktioner:

Opvarm ovnen til 180 ˚ Celsius

Bland alle tørre ingredienser (mel + krydderier)

Bland alle våde ingredienser (smør + sirup)

Bland våde ingredienser i tørre ingredienser . Bland med hænderne, indtil du får en ensartet dej.

Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.

Rul ud med en kagerulle til ca. 1-2 cm tyk.

Brug cookie-formene til at skære dejen. Du kan lave cookies i den form som du ønsker og bages 12-15 minutter.

Lad dem køle helt ned. Hvis du vil, kan du tilføje glasur!

 

Glædelig, sund jul!!!

Valeria

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !