Italienske Cantucci: En Glutenfri Mandelsmåkage Opskrift
Jeg elsker småkager og har igennem årene lært at nyde dem på en sundere måde, med rene og nærende ingredienser. Derfor vil jeg introducere jer for min version af de klassiske italienske cantucci, som jeg har døbt ‘Cantucci 2.0’.
Cantucci, eller biscotti som de også kaldes, stammer fra den toscanske by Prato. Disse småkager er kendt for deres sprøde og tørre konsistens, og er traditionelt bagt to gange for at opnå den perfekte tekstur. De dyppes ofte i Vin Santo, men kan nydes med enhver varm drik. I min version har jeg udeladt det hvide mel og skabt en glutenfri opskrift, som gør det muligt for endnu flere at nyde disse lækkerier.
Lad os dykke ned i opskriften!
Det Skal du bruge
Ingredienser
2 kopper mandelmel (afbleget)
1 spiseskefuld psyllium husk
¼ kop kokossukker
¼ teske havsalt
1 teske bagepulver
2 store økologiske æg
3 spiseskefulde smeltet kokosolie
1 teske mandelessens
½ teske vaniljeekstrakt
¼ kop pistacienødder, rå, grofthakket
¼ kop mandler, rå, grofthakket
Jeg vil gerne påpege at mens mange af mine opskrifter anvender måleenheden ‘kop’ i ingredienslisterne, er jeg opmærksom på, at mange af jer, især i Danmark, er vant til at bruge deciliter (dl) når I bager. For at gøre det lettere for jer at følge opskriften, har jeg her en hurtig konverteringsguide:
- 1 kop = 2,5 dl
- 3/4 kop = 1,8 dl
- 1/2 kop = 1,25 dl
- 1/4 kop = 0,6 dl
Sådan laver du Cantucci
Forvarm Ovnen: Start med at forvarme din ovn til 180°C . Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Bland de våde ingredienser i en mindre skål, indtil ægget er helt pisket
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør godt. Tilføj herefter de hakkede nødder og ælt det sammen til en dejlig konsistens.
Læg bagepapir på en bageplade og placer dejen på bagepapiret. Rul dejen til en stamme og tryk den flad med hænderne, så den er ca. 1,5 cm tyk.
Skær dejen i småkageformet stykker med en skarp kniv. Husk, småkagerne vil hæve under bagning.
Placer småkagerne med 2 cm afstand på bagepladen og bag i ovnen i 25 minutter, indtil de er let gyldne.
Tag småkagerne ud af ovnen, men hold ovnen tændt. Lad småkagerne køle af i 15 minutter, vend dem herefter og bag dem yderligere 15 minutter.
Tag småkagerne ud og lad dem køle helt af før servering.
Næringsindhold (pr. portion):
Kalorier: 176
Total fedt: 13g
Mættet fedt: 4g
Kolesterol: 29mg
Fibre: 3g
Protein: 6g
Kulhydrater: 11g
Natrium: 96mg
Sukker: 5g
Netto kulhydrater: 8g
Disse cantucci er ikke kun en fryd for ganen, men også fyldt med nærende ingredienser som mandler og pistacienødder, som tilføjer vigtige næringsstoffer som calcium, kalium og fosfor. Husk, selvom de er sundere, så er småkager stadig en lejlighedsvis nydelse.
Nyd dem, og lad mig vide, hvordan de smager!
Kærlig hilsen,
Valeria
Italienske Cantucci: En Glutenfri Mandelsmåkage Opskrift
Ingredienser
- 2 kopper mandelmel afbleget
- 1 spiseskefuld psyllium husk
- ¼ kop kokossukker
- ¼ teske havsalt
- 1 teske bagepulver
- 2 store økologiske æg
- 3 spiseskefulde smeltet kokosolie
- 1 teske mandelessens
- ½ teske vaniljeekstrakt
- ¼ kop pistacienødder rå, grofthakket
- ¼ kop mandler rå, grofthakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader celsius. Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Bland de våde ingredienser i en mindre skål, indtil ægget er helt pisket.
- Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør godt. Tilføj herefter de hakkede nødder og ælt det sammen til en dejlig konsistens.
- Læg bagepapir på en bageplade og placer dejen på bagepapiret. Rul dejen til en stamme og tryk den flad med hænderne, så den er ca. 1,5 cm tyk.
- Skær dejen i småkageformet stykker med en skarp kniv. Husk, småkagerne vil hæve under bagning.
- Placer småkagerne med 2 cm afstand på bagepladen og bag i ovnen i 25 minutter, indtil de er let gyldne.
- Tag småkagerne ud af ovnen, men hold ovnen tændt. Lad småkagerne køle af i 15 minutter, vend dem herefter og bag dem yderligere 15 minutter.
- Tag småkagerne ud og lad dem køle helt af før servering.
Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….
….direkte i din mailboks !
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.