Kyllingefond er den ideelle fond at starte med, hvis man aldrig har kogt en fond før. Og alt, hvad der behøves, er en god kvalitetskylling – helst økologisk eller fra fritgående dyr.
[yumprint-recipe id=’3′]
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.
Hej Valeria,
Kan du anbefale en god købe bouillon, som kan erstatte denne hjemmelavede. Til tider, hvor man ikke har tid til at koge selv?
Tak for en god blog!
Hej Nanna
Du kan accelerere kogningsprocessen, hvis du har en trykkoger. Lås låget på trykkogeren og kog ved høj varme. Når den når et højt tryk, skal blusset straks vendes ned til den lavest mulige indstilling, som stadig vil fastholde højttrykket. Indstil tiden til 45 minutter, og når tiden er nået, skal du slukke for blusset, og tag gryden af varmen. Slip trykket naturligt, omkring 10 til 15 minutter.
Irma har en købe bouillon (se her https://www.google.dk/search?q=irma+bouillon&client=firefox-b&sa=X&dcr=0&biw=1340&bih=601&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=EaBFd2xIqdGQTM%253A%252C_zLQ2HOsBNxZmM%252C_&usg=__7JsN-pVhgDOmFTHt0t9398XzbtM%3D&ved=0ahUKEwjFxtiW3ffXAhXnZpoKHcmJDTUQ9QEIqAEwBg#imgrc=EaBFd2xIqdGQTM🙂 som åbenbart er “ren nok”.
Du kan også købe hos slagter eller fiskermand.
Læs : https://valerialima.dk/drik-dig-sund-bouillon/ – blog giver nogle alternativer til hjemmelavet bouillon.
Mh
Valeria
Hej Valerialima
Tak for en anderledes og spændende blog.
Ved du om man kan bruge en trykkoger og dermed formindske kogetiden, eller har den langsomme kogning betydning for at mineraler og andre gode stoffer bliver trukket ud af knoglerne?
Hej Karen
Bouillon i en trykkoger. Du kan accelerere kogningsprocessen, hvis du har en trykkoger. Lås låget på trykkogeren og kog ved høj varme. Når den når et højt tryk, skal blusset straks vendes ned til den lavest mulige indstilling, som stadig vil fastholde højttrykket. Indstil tiden til 60 minutter -90 minutter, og når tiden er nået, skal du slukke for blusset, og tag gryden af varmen. Slip trykket naturligt, omkring 10 til 15 minutter.
Hvordan påvirker brug af en trykbeholder næringsstoffer. Her er et hurtigt resumé:
. 1995-undersøgelsen i tidsskriftet Plant Foods for Human Nutrition viste, at vitamin C og beta-karoten i spinat og amaranth blev bedst bevaret, når der var lavet tryk tilberedt i forhold til kogning .
-En nyere undersøgelse i 2007 i Journal of Food Science viste, at trykkogt broccoli bibeholdt 90% af vitamin C. Steaming bevarede kun 78% og kogte 68%.
-En undersøgelse fra 1994, der blev offentliggjort i tidsskriftet Plant Foods for Human Nutrition, opdagede, at den anti-næringsstof fytinsyre, der blokerer mineralabsorption i fordøjelseskanalen, blev reduceret 54% i ærter gennemblødt og derefter trykt kogt mod ærter, der blev gennemblødt og derefter kogt (29 % reduktion).
Hvis du har lyst til at vide mere om Bouillon læs : https://valerialima.dk/drik-dig-sund-bouillon/