Glutenfri Spinat Quiche: En sund og velsmagende opskrift til foråret

 

Denne nemme glutenfri quicheopskrift er en lækker morgenmad eller brunch! Det delikate æggecremefyld er fuldt med spinat, grønne løg og syrlig, salt fetaost. Server den med en grøn salat eller frisk frugt.

 

Her er hvad du skal bruge for at lave denne glutenfriquiche:

Spinat, selvfølgelig! Jeg bruger frisk babyspinat her, fordi jeg godt kan lide konsistensen af de hele blade. Optøet frossen hakket spinat virker også.

Æg og usødet mandelmælk eller havremælk – De skaber vanillecremefyldet. Brug sødmælk stadig for mandelmælken, hvis du foretrækker det.

Fetaost eller gedeost – Det tilføjer en syrlig, salt smag til fyldet.

Forårsløg – For et frisk, løgagtigt spark.

Salt og peber – For at få alle smagene til at poppe!

Og min nemme glutenfridej – den er skællet, smøragtig og super enkel at lave.

 

Glutenfri Spinat Quiche

Serverer 4 til 6

ingredienser

1 opskrift glutenfridej

150 g babyspinat**

4 æg

0,6 dl usødet mandelmælk/havremælk eller sødmælk

1 kop (2,5 dl) smuldret feta- eller gedeost

1 kop (2,5 dl) hakket forårsløg

¼ tsk havsalt

Friskkværnet sort peber

 

** Frossen hakket spinat virker også. Ingen grund til at dampe – lad bare spinaten tø helt op og pres det overskydende vand ud, før det tilsættes æggeblandingen.

 

Instruktioner

 

  1. Lav tærtedejen efter vejledningen i denne opskrift, indtil du har en stor cirkel. Rul den ud over et tærtefad på 24 cm. Brug dine hænder til at trykke den fast i bunden og op ad siderne. Forvarm ovnen til 200°C.

     

  2. Når ovnen er varm, afdækkes dejen og bunden prikkes over det hele med en gaffel. Bages i cirka 10 minutter, eller indtil kanterne af skorpen er sat.
  3. Tag ud af ovnen og stil til side for at køle lidt af.
  4. Reducer ovntemperaturen til 180° Celsius.
  5. Læg spinaten i en dampkurv og stil den over en gryde fyldt med vand. Bring vandet til at simre, læg låg på og damp i 1 til 2 minutter, eller indtil spinaten er visnet. Overfør til et køkkenrulle og lad det køle lidt af, og vrid derefter det overskydende vand ud af spinaten.
  6. I en stor skål piskes æg og mælk sammen. Tilsæt den dampede spinat, feta, spidskål, salt og flere kværn peber og rør for at kombinere. Hæld i den bagte dej.

     

 

 

7. Bag quichen i 40 til 50 minutter, eller indtil æggene netop er sat. Lad den køle af i 10 minutter, inden den skæres i skiver og serveres.

 

Tips til succes

 

Pres spinaten . En klassisk quiche fejl er at bruge grøntsager, der afgiver for meget fugt i fyldet, og derved forhindrer det i at sætte sig. Undgå dette ved at presse det overskydende vand ud af spinaten, efter du har dampet den. Hvis du bruger optøet frossen spinat, skal du springe dampningstrinnet over, men stadig trykke så meget fugt ud, som du kan.

 

Bagt til det lige er stivnet. Når du tjekker, om den er færdig, skal du huske, at quichen fortsætter med at koge i et par minutter, efter den kommer ud af ovnen. Du vil have, at den skal være blød og vaniljeagtig, ikke overdreven og tør, så sigt efter at bage æggene, indtil de lige er stivnet. I min ovn tager dette 45 minutter.

Gør det til et måltid. Server skiver af spinatquiche til brunch sammen med en grøn salat eller frugtsalat. Afrund menuen fx. med Bagte svampe med puylinser og  Citrus salat med fennikel og avokado. 

 

Resterne er dejlige . Rester af quiche holder sig godt i op til 3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. Det er fantastisk varmt eller ved stuetemperatur. Nyd det til en hurtig morgenmad, frokost eller endda aftensmad!

 

Hav det godt,

Valeria

 

 

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !