Let’s get cooking! Her er en opskrift på nem tandoori kylling, der er inspireret af det indiske køkken. Mariner kyllingen om morgenen, og bag den om aftenen!

 

 

 

 

Dette er en hurtig og nem opskrift på nordindisk-inspireret kylling tandoori, der kræver ikke andet end at røre en simpel marinade af græsk eller kokosnødde-yogurt, købt tandoori masala blanding, salt, kylling og citronsaft sammen og sætte det i ovnen! Denne genvej til tandoori kylling er velsmagende, sund og super nem!

 

Hvad er tandoori?

 

Tandoori krydderiblandinger (også kendt som tandoori masala) kan variere, men det indeholder normalt garam masala (der typisk består af stødt koriander, spidskommen, kardemomme, nelliker, sort peber, kanel og muskatnød), hvidløg, ingefær, gurkemeje, løg, muskatblomme, cayennepeber og Kashmiri chilipulver. Men grunden til, at denne opskrift kaldes “Nem Tandoori Kylling”, er fordi jeg køber en færdiglavet tandoori krydderiblanding i butikken ☺

 

Hvilken slags kylling bruger du?

 

Jeg foretrækker at bruge kyllingelår med ben, hele lår eller kyllingelår, fordi de forbliver saftige og har mest smag. Tandoori kylling tilberedes normalt uden skind, så kødet er i direkte kontakt med den velsmagende marinade. (Ja, du kan bruge kyllingebryst, men det kan tørre ud, hvis det bliver overkogt.)

 

Hvor længe skal man marinere tandoori kylling?

 

Du skal planlægge lidt i forvejen, fordi kyllingen skal marineres i mindst 2 timer og op til en dag, men den faktiske tilberedningstid er ret minimal. Faktisk kan denne ret hurtigt sammensættes på cirka 10 minutter, inden du tager på arbejde, og den vil være klar til bagning, når du kommer hjem. Jeg marinerer normalt min i 2 timer.

 

Har du ikke tid til at marinere kyllingen? Det er ikke noget problem! Skær bare nogle snit i den kødfulde del af lårbenet, inden du putter den i marinaden. På den måde vil smagen trænge bedre ind i kødet (selvom du putter den i ovnen med det samme), og kyllingestykkerne vil også blive tilberedt lidt hurtigere.

 

Hvad serverer jeg med tandoori kylling?

 

Traditionelt serveres tandoori kylling med dampende basmatiris, paratha eller naan. Hvis du er på paleo-, keto- eller lavkarbokost, kan du servere det med en simpel blomkålsris, ristede grøntsager eller en stor grøn salat.

 

Opskrift

Du får brug for følgende:

Antal personer: 4-6

Ingredienser

  • 1 kop almindelig kokosmælkyoghurt eller kokosnøddecreme, eller fuldfed kokosmælk eller græsk yoghurt (hvis du tåler mejeri) – JEG BRUGER GRÆSK YOGHURT
  • 2 spiseskefulde tandoori krydderiblanding (uden tilsat salt)
  • 1 spiseskefuld salt
  • 1 spiseskefuld citronsaft
  • 1,8 kg kyllingelår med ben og uden skind
  • 1 spiseskefuld kokosolie eller valgfrit fedtstof
  • ¼ kop friske korianderblade (valgfrit)
  • 1 lime skåret i både (valgfrit)

 

 

 

Sådan gør du:

  1. I en stor skål piskes yoghurt, tandoori krydderiblanding, salt og citronsaft sammen.

 

 

2. Tilsæt de skindløse kyllingelår med ben og bland godt, så marinaden fordeler sig jævnt.

 

 

3. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i 2 til 24 timer, så kyllingen kan marinere.

 

 

4. Når du er klar til at bage kyllingen, varmes ovnen op til 200°C.

  • Placer en rist på en bageplade med kant. Smør risten med et stykke køkkenrulle dyppet i smeltet kokosolie eller valgfrit fedtstof.
  • Arranger kyllingen i ét lag på risten, med skindsiden nedad (selvom den er uden skind!), og sæt bagepladen i ovnen i ca. 40 til 45 minutter. Vend kyllingestykkerne med skindsiden opad ved halvvejs .

 

 

6. Kyllingen er færdig med at tilberede, når der er brændte stykker på toppen, kødet ikke længere er lyserødt, og saften er klar (eller når den tykkeste del når en temperatur på 175°F på et stegetermometer).

  • Hvis ønsket, pynt med frisk koriander og server med limebåde!

 

 

Noter:

Rester kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.

Nem Tandoori Kylling

Dette er en hurtig og nem opskrift pånordindisk-inspireret kylling tandoori, der kræver ikke andet end at røre ensimpel marinade af græsk eller kokosnødde-yogurt, købt tandoori masalablanding, salt, kylling og citronsaft sammen og sætte det i ovnen! Denne genvejtil tandoori kylling er velsmagende, sund og super nem!
Forb. tid10 minutter
Active Time45 minutter
marineret2 timer
Samlet tid2 timer 45 minutter
Yield: 6 personer
Forfatter: Valeria Lima

Materials

  • 2,5 dl almindelig kokosmælk, yoghurt eller kokosnøddecreme,eller fuldfed kokosmælk eller græsk yoghurt (hvis du tåler mejeri)
  • 2 spsk tandoori krydderiblanding (uden tilsatsalt)
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1,8 kg kyllingelår med ben og uden skind
  • 1 spsk  kokosolieeller valgfrit fedtstof
  • 1 dl friske korianderblade (valgfrit)
  • 1 1 lime skåret i både (valgfrit)

Sådan gør du

  • I en stor skål piskes kokosyoghurt,tandoori krydderiblanding, kosher salt og citronsaft sammen. Tilsæt deskindløse kyllingelår med ben og bland godt, så marinaden fordeler sig jævnt.
    • Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i2 til 24 timer, så kyllingen kan marinere.
    • Når du er klar til at bage kyllingen,varmes ovnen op til 200°C.
    • Placer en rist på en bageplade med kant.Smør risten med et stykke køkkenrulle dyppet i smeltet kokosolie eller valgfritfedtstof.
    • Arranger kyllingen i ét lag på risten,med skindsiden nedad (selvom den er uden skind!), og sæt bagepladen i ovnen ica. 40 til 45 minutter. Vend kyllingestykkerne med skindsiden opad vedhalvvejsmærket.
    • Kyllingen er færdig med at tilberede, nårder er brændte stykker på toppen, kødet ikke længere er lyserødt, og saften erklar (eller når den tykkeste del når en temperatur på 175°F på etstegetermometer).
    • Hvis ønsket, pynt med frisk koriander ogserver med limebåde!
     

Noter

Noter:
Rester kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.
Udskriv

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !