En hurtig, enkel og sund hverdagsmiddag!

Er du klar til et magisk måltid, der er nemt at lave og fyldt med smag?

Denne ret kræver ingen pande og er let at tilberede med bare en bageplade og få ingredienser: saftige kyllingelår, grønne bønner, champignon, cherrytomater, rødløg, hvidløg og de smørbløde Castelvetrano oliven.

“Italiensk Kyllingefest på Bagepladen” tager dig med på en kulinarisk oplevelse fyldt med Middelhavets uforlignelige smag. Det bedste ved det hele? Alt dette skabes på en enkelt bageplade, hvilket gør opvasken til en leg. Dyk ned i denne ret, hvor sundhed møder autentisk italiensk smag.

 

Det skal du bruge:

 

   Kyllingelår uden ben og skind: Kyllingelår er perfekte, da de har samme tilberedningstid som grøntsagerne, og du behøver ikke at tjekke dem konstant, som du ville med kyllingebryst uden ben og skind.

 

   Grønne bønner: De tynde er bedst, men almindelige grønne bønner går også an. Prøv at vælge de tyndeste! Du kan også skifte dem ud med andre grøntsager som champignoner, peberfrugter, asparges eller sukkerærter.

 

   Cherrytomater: Det bedste ved retten er, at de ristede cherrytomater springer op og blandes med kyllingesaften, hvidløg og løg for at skabe en naturlig lækker sauce!

 

Brun champignon eller porcini : Disse svampe tilføjer en dyb umami-smag til retten, som virkelig får bagepladens ingredienser til at fremstå med en ekstra smagsdimension. En lille hemmelig ingrediens, der gør en stor forskel og får alle rettens nuancer til at skinne igennem.

 

   Castelvetrano oliven: De er mine favoritter, da de er rige og smørbløde! Hvis du ikke kan finde dem, kan du erstatte dem med din yndlingsvariant af grønne oliven.

 

   Lille rødløg: Skær løget i tynde både, så det er færdigt samtidig med kyllingen og bønnerne. Du kan også erstatte det med porrer, skalotteløg eller et andet farvet løg.

   Hvidløgsfed

   Ekstra jomfruolivenolie

   Balsamicoeddike: En smule tyk balsamicoeddike tilføjer sødme og tang til retten! Ingen balsamico? Citronsaft virker også fint!

   Friske persille og/eller basilikum (valgfrit til pynt)

 

OPSKRIFT

Til 4 personer

Ingredienser:

 

   680-700 gram kyllingelår/ overlår uden ben og skind, skåret i 3-4 cm stykker

   ½ kg grønne bønner eller asparges

   200 g brun champignon eller porcini champignon

   2,5 dl cherrytomater

   1,25 dl Castelvetrano oliven uden sten

   1 lille rødløg, skåret i 1 cm både

   2 hvidløgsfed, hakket

   2 tsk salt

   Peber

   3 spsk ekstra jomfruolivenolie

   2 spsk alderet balsamicoeddike

   1 dl hakket frisk italiensk persille og/eller frisk basilikum

 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200°C på varmluftsfunktionen, og placér risten i midten.

Imens ovnen varmer op, lægges kyllingen, bønnerne, cherrytomaterne,champignon, oliven, løg og hvidløget på en bageplade.

 Drys salt og peber over ingredienserne og hæld olivenolien over.

Bland godt, så kyllingen og grøntsagerne er dækket godt. Fordel ingredienserne i et enkelt lag på bagepladen.

Sæt bagepladen i ovnen og rist i 15 til 25 minutter. Vend pladen efter halvdelen af tiden. Retten er færdig, når kyllingestykkerne er gennemstegte, bønnerne er let ristede, og de fleste cherrytomater har sprunget op.

 Dryp med balsamicoeddike, drys med friske urter, og server!

Tips:

Rester af den italienske kylling kan opbevares i en tætlukkede beholder i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.

 

Italiensk Kyllingefest på Bagepladen

Italiensk Kyllingefest på Bagepladen

Denne ret kræver ingen pande og er let at tilberede med bare en bageplade og få ingredienser: saftige kyllingelår, grønne bønner, brun champignon, cherrytomater,rødløg, hvidløg og de smørbløde Castelvetrano oliven.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 680-700 gram kyllingelår/ overlår uden ben og skind skåret i 3-4 cm stykker
  • ½ kg franske grønne bønner eller asparges
  • 200 g brun champignon eller porcini champignon
  • 2,5 dl cherrytomater
  • 1,25 dl Castelvetrano oliven uden sten
  • 1 lille rødløg skåret i 1 cm både
  • 2 hvidløgsfed hakket
  • 2 tsk salt
  • - - Peber
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk alderet balsamicoeddike
  • 1 dl hakket frisk italiensk persille og/eller frisk basilikum

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200°C på varmluftsfunktionen, og placér risten i midten.
  • Imens ovnen varmer op, lægges kyllingen, bønnerne, cherrytomaterne, champignon,oliven, løg og hvidløget på en bageplade.
  • Drys salt og peber over ingredienserne og hæld olivenolien over.
  • Bland godt, så kyllingen og grøntsagerne er dækket godt. Fordel ingredienserne i et enkelt lag på bagepladen.
  • Sæt bagepladen i ovnen og rist i 15 til 25 minutter. Vend pladen efter halvdelen af tiden. Retten er færdig, når kyllingestykkerne er gennemstegte, bønnerne er let ristede, og de fleste cherrytomater har sprunget op.
  • Dryp med balsamicoeddike, drys med friske urter, og server!
  • Tips:
     Rester af den italienske kylling kan opbevares i en beholder i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.
    Ernæringsindhold:
    Kalorier: 383kcal| Kulhydrater: 15g | Protein: 36g | Fedt: 20g | Fiber: 5g | Sukker: 7g

 

Udskriv

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !