BAGTE SVAMPE MED KRYDREDE PUYLINSER

 

Uanset hvem vi er , og hvordan vi vælger at spise, er det uden tvivl en god ide at lade de farvestrålende, næringsrige planter udgøre fundamentet i vores kost.

 

Planterne er indiskutabelt gavnlige for vores sundhed: De er fulde af vitaminer, mineraler , antioxidanter, fibre og komplekse kulhydrater, der nærer os. Og jo flere , friske grøntsager , vi spiser – både mængdemæssigt og kvalitetsmæssigt – jo mindre pladser er der i vores maver til andre fødevarer, som har mindre ”værdi”.

 

Hvis målet er at spise flere grøntsager, må vi søger for at gøre det til alle dagens måltider. Og Så er det vigtigt at glemme ideen om, at det grønne er ” lidt tilbehør i udkanten af tallerken” – Jeg anbefaler at ¾ af din tallerkner er fuld med grøntsager.  

 

 

Du kan fejre den diversitet, som findes i grøntsagsverdenen med store, grønne hovedretter, der efterlader os mætte og fuldt med sund energi.

 

Her kommer en opskrift som krydser ” mange bokse” : Den er fulde af vitaminer, mineraler , antioxidanter, fibre, og fungerer som præbiotikar og er mættende.

 

BAGTE SVAMPE MED KRYDREDE PUYLINSER

 

Varme, saftige svampe er helt fantastiske med puylinser vendt i en pikant citrondressing.

 

 

INGREDIENSERNE

Til 4 personer

8-12 store åbne svamp ( 2-3 per person), fx portobello

Olivenolie

Havsalt og friskkværnet sort peber

TIL LINSEMIX

75 g tørre puylinser eller 150 g fra dåse (skyllede og afdryppede)

1 lille fed hvidløg, hakket

1 lille skalotteløg, hakket

1 spsk. kapers, skyllede og afdryppede, hakkede

2 spsk. friskhakket bredbladet persille, purløg eller kørvel

½ tsk. stærk sennep

fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron

½ dl ekstra jomfruolivenolie.

 

SÅDAN GØR DU

Varm ovnen op til 190 -200 ˚

Fjern og kasser svampenes stokke. Læg svampene med lamellerne opad på en bageplade ( med kant, der kan holde på saften). Hæld lidt olivenolie i en lille skål og brug den til at pensle svampene med. Krydr med salt og peber og bag dem i ovnen i 15 – 20 minutter, til de er mørke, møre og saftige.

 

Kom imens linserne ( tørre) i en gryde. Hæld koldt vand ved, så det dækker, og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 10-15 minutter, til linserne er møre, men stadig har bid. Hvis du bruger linser fra dåse, så behøver du ikke at koge dem. Bare skyl og afdryp dem. De er færdigklare.

 

Hæld vandet fra linserne og kom dem tilbage i den varme gryde. Tilsæt straks resten af ingredienserne til linsemixet, krydr med salt og peber og rør rundt. Hvis du bruger færdigklare linser , kan du varme dem op med lidt olivenolie før du blander resten af ingredienserne.

 

De bagte svampe vil have frigjort en del væde – gem den i en kande.

 

Læg svampene på et varmt fad og fordel linserne ovenpå. Dryp med den gemte svampesaft og server straks. Du kan servere dem med kartofler eller fisk eller kylling.

Velbekomme !

Valeria

 

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !