Nemme, proteinrige, omega 3 rige, enkle middage – orange ingefær laks En Papillote opskrift dækker alle disse og mere.

 

 

 

En Papilotte er en klassisk fransk og æstetisk en smart måde at pakke fisk og grøntsager ind på. Her anvender jeg bagepapir.Fordelen ved metoden er, at man holder både smag og fugt inde i posen. Altså en nem og god metode til fisk på de mere travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavningen.

 

Mens juicen i appelsiner er kendt for deres C-vitaminindhold, tilbyder skallen polyfenoler (hhv. hesperidin og polymethoxyflavoner), som kan have anticancerfordele.

 

Pak choi er en anden superstjerneingrediens i denne ret. Den er rig på knogleopbyggende vitamin K, skjoldbruskkirtelstøttende selen og masser af antioxidanter for at optimere aldring.

 

Laks indeholder høje mængder af en række vigtige næringsstoffer, som det er svært at få fra andre fødevarer., herunder jod, D-vitamin og langkædede omega-3-fedtsyrer. De langkædede omega-3-fedtsyrer spiller en vigtig rolle bl.a. for hjernefunktionen og øjnenes sundhed.

 

Jeg håber, at denne opskrift gør det bådenemmere og sjovere for hele familien at lave sund mad.

 

Hav det godt,

Valeria

 

 

Opskrift

Du får brug for følgende:

Antal personer: 3-4 

Ingredienser

1 appelsin, både skallen og saften

3 fed hvidløg, hakket fint

2 cm frisk ingefær, hakket fint

1 spsk ristede sesamfrø

¼ tsk havsalt

¼ kop ( 0,6 dl) tamari

1½ spsk oliveolie

4 laksefileter ( ca. 170 g hver) , skåret i stykker af 5 cm

2 Pak choi , skåret på langs i kvarte

1 bundt grønne bønner (ca. 2 kopper – 5 dl)

1 rød chilipeber, skåret i tynde skiver – kan udlade

 

 

 

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader – luftvarm.
  2. Kombiner appelsinskal og saft, hvidløg, ingefær, sesamfrø, salt, tamari og olie i en skål.

 

 

3. Hæld appelsinblandingen over laksen i en skål og stil til side, mens du forbereder grøntsagerne.

 

 

4.Fordel pak choi og grønne bønner ligeligt på hvert sit ark bagepapir, efterfulgt af laksestykkerne, og afslut derefter med den skivede chili (4 ark bagepapir = 4 portioner).

 

 

5. Luk bagepapirerne ved at vikle dem rundt om laksen som en slikpose, forsegl med køkkengarn. Alternativt, hvis du ikke har køkkengarn, kan du folde bagepapiret rundt om laksen og putte det nedenunder. Overfør til en bageplade eller et bradepande og bag i ovnen i 15 minutter.

 

 

6. For at servere skal du lægge hver portion pakket En Papillote på en. tallerken og åbne bagepapiret i midten.

 

 

 

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !