Lækre og sundere cocktails uden tømmermænd.

Ja, der findes det!

 

Selvom vi alle ved at alkohol ikke er sundt for os, så er der alligevel mange af os der i ny og næ, vælger at forkæle os selv med en lækker drink, og det gælder især i denne julehøjtid. Så her kommer der nogle opskrifter på cocktails, som indeholder meget lidt sukker.

I denne her blog har jeg lavet en guide om alkohol, hvor jeg beskriver de videnskabelige forklaringer på fordelene og ulemperne ved alkohol. Og i det følgende vil jeg give dig gode råd som underbygger denne viden.

Hvorfor begrænse sit alkoholindtag?

 

I gennemsnit tager en voksen omkring ½ kg på om året, men med december hyggens indtog kommer vi nok til at tage mere på i denne højtid, da vi, ifølge nogle undersøgelser, fordobler vores daglige kalorieindtag med de sukkerholdige drinks, som vi forkæler os selv med.

 

Selv nogle få glas vin sætter sig. Så derfor er det en god idé at begrænse sit indtag og vælge drinks med et lavt sukker indhold og hold dig til lys alkohol.

 

Mens nogle undersøgelser peger på nogle potentielle fordele ved et moderat alkoholforbrug, så har en nylig undersøgelse fra tidsskriftet The lancet konkluderet at ingen mængde alkohol er sundt for dig og at alkoholindtag var en top risikofaktor for sygdom og for tidlig død hos folk mellem 15 og 49 på verdensplan, i 2016.(1)

 

Bortset fra de langsigtede sundhedseffekter, så findes der også nogle kortsigtet: 76% af alle voksne får tømmermænd efter en våd aften i byen. (2)

 

Mine råd til sundere drinks uden følgende tømmermænd

 

  1. Hold dig til lys alkohol.

Lys alkohol som mezcal og tequila er glutenfri og indeholder få congeners, biprodukter som dannes i forbindelse med gæring og som én undersøgelse mener hænger sammen med graden af tømmermænd. (3) Vodka indeholder også få congener, men hvis du er på en glutenfri kost, skal du kigge efter varianter lavet på majs eller kartofler.

 

  1. Aldrig drikke på tom mave.

Spis protein og sundt fedt inden du skal drikke, så du sørger for at dit blodsukker er i balance. Da alkohol kan nedbryde kroppens næringsstoffer, er det ekstra vigtigt at sørge for at spise “vitaminholdig “mad, når du skal drikke og holde sig væk fra den forarbejdede mad ( chips) , der ofte bliver serveret til fester.

 

  1. Hold dig til ingredienser med et lavt sukkerindhold.

Undgå cocktails med sukkerholdige blandinger – det er ofte sukkeret som efterlader os med dunkende ubehag dagen efter. Anvend naturligt søde ingredienser som frugt og frugtjuice for at tilføje smag.

Prøv min festlige cocktail med lavt sukkerindhold, eller lav din helt egen.

 

3 lækre cocktails til julens og nytårets fester

Tranebær Frost

    0,3 dl glutenfri vodka

    0,3 dl tranebærjuice

    1,5 dl danskvand

    Sprøjt lime

    Tranebær til pynt

Kælketur

 

   0,3 dl mezcal eller tequila

   1,8 dl kombucha

   En god blanding moset bær (jeg kan godt lide en blanding af blåbær, hindbær og brombær – du kan sagtens bruge fra frost)

 

Snedag

1,8 dl økologisk kokosvand

 0,3 dl vodka

Appelsin twist (En twist er bare et tyndt stykke skræl af en citrusfrugt, som f.eks. en appelsin som twistes over cocktailen for at forstærke smagen med noget ekstra citrusolie.

Hav det godt,

Valeria

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !

Follow my blog with Bloglovin