Bare rolig. Dette er ikke en opfordring til asketisk klid-jul. Det er din supersunde superfood opskrifteguide til at få en December med masser af nydelse og lækkerhed. God mad, konfekt, vin og gløgg hænger uløseligt sammen med julen. Og vi elsker det! For det betyder også tradition, hygge og nydelse. Men for mange også forædelse og lidt for mange kilo på sidebenene. Og en januar med hårde slankekure. Julemad kan også være supersund, grøn og knasende, og bland det med krydderier, nødder og tørret frugt, og få en dejlig let smag af jul.

Spring karrysalat, sild og fiskefileter over i år, og inviter vennerne til en Super Sund Superfood julefrokost med radicchiosalat, andemousse og chokoladetrøfler og andre lækkerier.

Jeg har valgt 5 opskrifter fra min bog Super Sunde Superfoods på lækker mad, og som er lige til at servere til julefrokosten.

Andelever -Mousse

Hvad indeholder indmad, som udskæringer af kød (muskel- væv) ikke indeholder? Svaret er ikke så lidt!Indmad er én af de mest koncentrerede kilder til næsten alle næringsstoffer såsom vigtige mineraler, sunde fedtstoffer og livsnødvendige aminosyrer.

En stensikker måde at spise mere lever på er ved at lave en andelever- mousse. Det smager nemlig, som englene synger. Spis moussen på en sprød kiks eller simpelthen bare sammen med salat.

 

 

Radicchio Og Spinatsalat Figner Og Pistacienødder

Selvom radicchio også kaldes for rød salat, kommer den i både røde og grønne sorter. Bladene er bitre, men bitter- heden kommer med en belønning: Flere antioxidanter.

Hvis du ikke bryder dig om bitterheden i radicchio, så kan du nedtone smagen ved at blande salaten med en anden mildere salat (fx med spinat som i den opskrift). Du kan også tilføje avocado eller frisk frugt.

 

 

Bagt Æble Med Kanelsmør,
Vaniljeyoghurt Og Bipollen

Æbler har spillet en vigtig rolle i mange kulturer, og de har symboliseret sund- hed og et langt liv gennem menneskets historie. Den velkendte talemåde “Et æble om dagen holder lægen væk” har faktisk vist sig at være rigtig. Men det er måske på tide at modernisere den gamle talemåde til: Når du spiser et æble om dagen, så er det fytokemikalierne, der holder lægen væk.

Du behøver ikke at bruge bipollen i denne opskrift, den smag fantastisk uden det. Du kan læse om bipollen her.

 

 

Lilla Kålsalat Med Blodgrape Og Vanilje

Med denne salat får du alle de gode antioxidanter fra kålen, samtidig med at du får ekstra bonus i form af de antiinflammatoriske anthocyaniner, som er med til at give de lilla kåltyper deres smukke farve.

 

 

Chokoladetrøffel Med Honning Og Citronskal

Hvis du hver dag spiser ca. 40 g god, mørk chokolade med et kakaoindhold på mere end 70 %, får din krop en tilstrækkelig mængde polyfenoler som er nok til at give præventiv effekt overfor en række af sygdomme.

Så – what’s not to like!

Rigtig glædelig December og god fornøjelse med opskrifterne!

Valeria.

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !