Denne lækre opskrift er fra Camilla Plum. Jeg elsker hendes opskrifter fordi hun er virkelig dygtig til at blande det traditionelle danske køkken med et moderne islæt. Ikke alene er denne salat en fest for ganen, men dine tarme vil også elske dig for den. Kartoffelsalat indeholder nemlig både resistent stivelse (fra de kolde kartofler) og naturlig probiotika (fra de syltede agurker), hvilket er den perfekte kombination af både pro- og præ-biotika.
Velbekomme!!!
- 1,5 kg kogte, pillede kartofler, gerne Sieglinde eller Vitelotte de Santerre
- 2 store rødløg, eller 4 mindre
- 3 spiseæbler, gerne Aroma eller Cox Orange
- 3 store syltede agurker, helst Dill Pickles
- 2,5 dl crème fraiche 38% eller hjemmelavet yoghurt (hvis du er laktose-intolerant)
- 1 spsk groft salt
- knust sort peber
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk lage fra syltede agurker
- frisk finthakket dild
- 1 tsk. tørrede dildfrø eller sellerifrø
- Kog kartoflerne, og skær i skiver. Skær æblerne i tynde både, med skræl, men uden kernehus, skær løgene i tynde ringe, og hak agurkerne. Bland en dressing af resten af ingredienserne, og bland det hele forsigtigt. Lad det trække en times tid. Spis det til hvad som helst.
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.