Hvis en tomatsalat er den bedste del af sommeren, er en citrussalat helt sikkert dens modstykke om vinteren.

 

Når bærsæsonen stadig er måneder væk, er citrussæsonen på sit højeste. Gode tomater kan være svære at få fat på lige nu, men citron, grapefrugt, appelsiner og mandariner er søde, sure, saftige, levende og lettilgængelige. Så hvis du er i humør til noget friskt, let og lyst i vintermånederne, er en citrussalat et oplagt valg.

 

Denne opskrift er min yndlings citrussalat endnu! Den indeholder en blanding af frugter, som viser sæsonens bedste bud frem, og den er fuld af sprøde, aromatiske, salte og bitre elementer for at fremhæve den søde, saftige citrus. En kombination af superfoods ingredienser.

Citrus Salat Opskrift Ingredienser og deres kræfter

  • Citrus, selvfølgelig! Det kunne ikke være en citrussalat uden en god blanding af citrusfrugter. Jeg brugte appelsin og grapefrugt, men blodappelsiner, mandariner og pomelo ville også være fremragende.

Superkræfter: Citrusfrugter er en stor kilde til C-vitamin, en kraftfuld antioxidant og et antiinflammatorisk middel. Polyfenoler og , C – vitamin stimulerer de hvide blodlegemer, som er afgørende for at dit immunsystem kan fungere ordentligt. C-vitamin udgør 15 % af en celles antioxidantforsvar og beskytter mod skader fra frit radikaler .

  • Radicchio – De bitre blade balancerer frugternes sødme og tåler alle safterne i denne salat.

 Superkræfter: Radicchio er sprængfuld af antioxidanter . Sammenlignet med romainesalat , indeholder radicchio salat fire gange flere antioxidanter . Den røde farve kommer fra fytonæringsstoffer , som kaldes for a nthocyanidiner , hvilket også eh det stof , der gør blåbær blå og jordbær røde . Anthocyanidiner eh kraftige antioxidanter , der i nylige studier har vist sig at være meget lovende jeg kampen mod kræft , forhøjet blodtryk og – blodsukker samt aldersrelateret hukommelsestab.

  • Avocado.Dens cremede tekstur er fantastisk sammen med de andre saftige, sprøde elementer her.

Superpowers: Avocado indeholder en bred vifte af antioxidanter og betændelseshæmmende næringsstoffer . En portion avocado giver dig flere antioxidanter end en portion broccoli, druer , eller rødkål . Avocadoer eh også en god kilde til E-vitamin, folat , kalium , magnesium og fiber.

  • Fennikel, 2 måder – jeg skærer den ene løg i tynde skiver og lader det være råt til knas. Så skærer jeg en anden i tern og bager den. Den kommer ud af ovnen med en silkeblød tekstur og aromatisk, karameliseret smag, der er lækker i denne citrussalat.

Superkræfter: Både fennikel og dens frø er fyldt med næringsstoffer. Det er en god kilde til fiber såvel som hjertevenlige næringsstoffer som kalium og folat , som kan understøtte hjertesundheden. Fennikel indeholder beta-caroten (som omdannes til A-vitamin i kroppen) og C-vitamin, som er vigtigt for kollagenproduktion og vævsreparation. Alle dele af fennikelplanten er rige på kraftfulde antioxidanter som chlorogensyre, limonen og quercetin – som alle kan have anticancer, antimikrobielle, antivirale og antiinflammatoriske egenskaber.

  • Pecorinoost – En salt kontrast til den søde frugt!

Superkræfter: Denne hårde italienske ost fra fåremælk er rig på CLA (konjugeret linolsyre) og kan være forbundet med lavere BMI’er og modvirke  diabetes, kræft og sundhedsskadelig inflammation ifølge en fem-årig undersøgelse fra italienske og amerikanske forskere.

  • Pinjekerner – til knas!  Hakkede mandler eller hakkede valnødder ville også være gode her.

Superkræfter: Pinjekerners ernæringsprofil består af protein, fibre, umættede fedtsyrer og andre næringsstoffer som E-vitamin, K-vitamin, kobber, jern, magnesium og mangan. Pinjekerner har været forbundet med mange positive sundhedsresultater, som f.eks. forbedret hjertesundhed, blodsukkerkontrol og vægtkontrol.

  • Frisk mynte – Det får denne salat til at føles frisk og let. Prøv at bruge friske timianblade for en sjov variation.

Superkræfter : Forskningsundersøgelser af mynte har vist unikke sundhedsfremmende og beskyttende virkninger fra flavonoider og fra urtens flygtige æteriske olier . De har vist sig at beskytte cellestrukturer samt kromosomer imod stråling og ilt-baserede skader . Så mynte er vitterligt en kraftfuld antioxidant.

  • En sprudlende citronvinaigrette binder det hele sammen!

Citrussalat med fennikel og avocado opskrift

Forberedelsestid: 30 min

Serverer 4 til 6

 

ingredienser

1 fennikelløg, skåret i tern og ristet

1 fennikelløg, skåret i meget tynde skiver

5 radicchio blade, revet

1 lille appelsin, segmenteret

1 lille pink grapefrugt, segmenteret

1 avocado, skåret i skiver

2 spsk pinjekerner

¼ kop sliced pecorino

¼ kop friske mynteblade

Havsalt og friskkværnet sort peber

 

Citrondressing

¼ kop ekstra jomfru olivenolie

2 spsk citronsaft

1 fed hvidløg, revet

½ tsk dijonsennep

¼ tsk havsalt

 

Instruktioner

 

  1. Forbered den ristede fennikel : Skær fennikelen i tern, fordel dem med snitsiden nedad og rist dem på en bageplade med lidt mellemrum mellem hver. Vend dem med olivenolie, salt og peber, og rist dem ved 200 grader i 25-35 minutter, til stykkerne er møre og karamelliserede rundt om kanterne.


  2. Lav dressingen: I en lille skål piskes olivenolie, citronsaft, hvidløg og dijonsennep sammen.


  3. I en mellemstor skål: smid heri den snittede fennikel med et par dryp af dressingen. Stil til side i 15 minutter, så fennikelen bløder lidt.

  4. Saml salaten på et fad ved at arrangere halvdelen af den snittede fennikel, al den ristede fennikel, radicchio og halvdelen af citrussegmenterne. Dryp med et par skefulde af dressingen og drys med salt. Læg den resterende fennikel og den resterende citrus i lag på salaten. Top med avocado, pinjekerner, pecorino og mynte. Dryp med mere dressing, drys med salt og peber, og server.



Citrus Salat Tips til variation

 

  • Fjern den hvide skal. For at vise frugtens søde smag og saftige konsistens er det vigtigt at skære skrællen og den hvide del af fra hver citruskile.
  • Lav i forvejen. For at forberede det i forvejen skal du piske dressingen sammen, skære og stege fennikel op til en dag i forvejen. Saml salaten lige før du skal spise.
  • Gør den vegansk eller majerifri. Spring osten over, og brug en spiseskefuld kapers eller Kalamata- oliven i tern i stedet for.

Hav det godt,

Valeria

 

 

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !