En hurtig, enkel og sund opskrift!

Disse chokolade-zucchinimuffins, der følger gluten-kornfrie retningslinjer, er utroligt lækre og saftige! De er nemme at lave og byder på en overdådig chokoladesmag. Med ingredienser som mandelmel, revet squash, kakao, æg og kokossukker er disse sunde muffins en sikker vinder hos hele familien!

 

Jeg vender altid tilbage til denne opskrift på chokolade-zucchinimuffins, når jeg har lyst til noget sødt, men samtidig ønsker at holde mit blodsukker stabilt. Og det bedste er, at denne opskrift er utroligt simpel. Den kan laves med ingredienser, du allerede har i dit skab, og den er så let, at selv et barn kan følge den. I modsætning til mange andre muffin-opskrifter behøver du ikke at bekymre dig om at presse overskydende væske ud af den revne squash eller investere i dyre meltyper fra din lokale helsekostbutik. Det er også en skøn måde at udnytte den overflod af squash, der er i sæsonen lige nu.

 

Det skal du bruge:

 

   Mandelmel: Disse chokolade-zucchinimuffins er lavet med kun mandelmel som base. Sørg for at have fint blancheret mandelmel. Hvis du skal erstatte melet med en nøddefri erstatning, har jeg hørt, at solsikkefrømel kan fungere som en god erstatning for mandelmel.

   Zucchini: En medium squash bør være tilstrækkelig til denne opskrift – du skal ende med cirka 1¾ kopper revet squash eller 220 gram (revet på de store huller af en boksriver). Du behøver ikke at skrælle eller presse væsken ud af squashen! Den ekstra væske i squashen er perfekt til at give muffinsene en dejligt saftig tekstur!

   Usødet kakaopulver: Jeg har prøvet både naturligt kakaopulver og processeret kakaopulver i denne opskrift, og begge fungerer.

   Æg

   Kokossukker: Hvis ønsket, kan du erstatte ahornsukker i stedet for kokossukker. Men hvis du bruger honning eller ahornsirup som erstatning, skal du muligvis reducere mængden på grund af den ekstra væske.

   Mørke chokoladechips: Jeg bruger 70% kakaochokoladechips. Du kan undlade dem, men chokoladechipsene tilføjer masser af chokoladesmag! Du kan dog erstatte dem med valnødder.

   Vaniljeekstrakt/pulver

   Bagepulver

   Vinsyre: Når de kombineres, fungerer bagepulver og cream of tartar (syre) sammen som bagepulver som hævemiddel.

   Salt

 

Sådan laver du chokolade-zucchinimuffins

Forvarm ovnen til 180°C med ovnristen i midterpositionen. Mens ovnen varmer op, beklæd en 12-kop muffinbageplade med muffinforme eller smør den godt med smør eller kokosolie.

  • I en medium skål kombineres mandelmel, usødet kakaopulver, kokossukker, bagepulver, vinsyre og salt. Bland godt.

 

Tilsæt æggene og vaniljen. Bland det hele sammen, indtil ægget er fuldt indarbejdet, cirka 2 til 3 minutter.

Rør den revne squash i skålen. Brug en silicone spatel eller træske til at blande alt, indtil det er kombineret. Tilsæt chokoladechipsene.

 

 

Fordel dejen jævnt i hver muffinform. Fyld hver muffinkop, indtil dejen når cirka 0,5 cm fra toppen. Hvis ønsket, kan du dekorere toppen med ekstra chokoladechips.

Bag muffinsene i ovnen ved 180°C i 25 til 30 minutter, og drej muffinbagepladen halvvejs. Muffinsene er færdige, når toppen er gyldenbrun, og en tandstikker indsat i midten kommer ud ren.

 

Fjern muffinsene fra ovnen og overfør dem til en trådrist for at køle helt af.

Noter:

  • Brug en vægt til at måle de tørre ingredienser! Den mest præcise måde at måle tørre ingredienser til en bageopskrift er at bruge en nøjagtig køkkenvægt – der er simpelthen for meget variabilitet, når du stoler på målekopper til at portioner ingredienser til bagning.
  • Der er ingen grund til at skrælle eller presse væsken ud af squashen!
  • Arbejd hurtigt efter at de våde (æg og squash) og tørre ingredienser er blandet! Så snart de tørre og våde ingredienser er kombineret i denne muffinopskrift, skal du arbejde hurtigt, fordi bagepulveret er aktiveret. Hvis du tøver, hæver dine muffins ikke så godt i ovnen!
  • Du kan lave denne opskrift som en kage og ikke som muffins.
  • Opbevaring: Du kan opbevare chokolade-zucchinimuffins i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge eller i fryseren i 4 måneder.

Chokolade Zucchini Muffins (Glutenfri, Kornfri)

Disse chokolade-zucchinimuffins, der følger  gluten-kornfrie retningslinjer, er utroligtlækre og saftige! De er nemme at lave og byder på en overdådig chokoladesmag.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • kopper 300 g fint malet mandelmel
  • kop 30 g usødet kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vinsyre
  • ¼ tsk salt
  • 1 kop 160 gram kokossukker
  • 4 store æg
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • kop 240 g revet rå squash/Zucchini (brug de store huller på en boksriver)
  • ½ kop 90-100 g mørke chokoladechips

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180°C med ovnristen i midterpositionen. Mens ovnen varmer op, beklæd en 12-kop muffinbageplade med pergamentmuffinforme eller smør den godt med smør eller kokosolie.
  • I en medium skål kombineres mandelmel, usødet kakaopulver, kokossukker, bagepulver, vinsyre og salt. bland godt.
  • Tilsæt æggene og vaniljen. Bland det hele sammen, indtil ægget er fuldt indarbejdet, cirka 2 til 3 minutter.
  • Rør den revne squash i skålen. Brug en silicone spatel eller træske til at blande alt, indtil det er kombineret. Tilsæt chokoladechipsene.
  • Fordel dejen jævnt i hver muffinform. Fyld hver muffinkop, indtil dejen når cirka 0,5 cm fra toppen. Hvis ønsket, kan du dekorere toppen med ekstra chokoladechips.
  • Bag muffinsene i ovnen ved 180°C i 25 til 30 minutter, og drej muffinbagepladen halvvejs. Muffinsene er færdige, når toppen er gyldenbrun, og en tandstikker indsat i midten kommer ud ren.
  • Fjern muffinsene fra ovnen og overfør dem til en trådrist for at køle helt af.

Noter

  • Brug en vægt til at måle de tørre ingredienser! Den mest præcise måde at måle tørre ingredienser til en bageopskrift er at bruge en nøjagtig køkkenvægt - der er simpelthen for meget variabilitet, når du stoler på målekopper til at portionere ingredienser til bagning.
  • Der er ingen grund til at skrælle eller presse væsken ud af squashen!
  • Arbejd hurtigt efter at de våde (æg og squash) og tørre ingredienser er blandet! Så snart de tørre og våde ingredienser er kombineret i denne muffinopskrift, skal du arbejde hurtigt, fordi bagepulveret er aktiveret. Hvis du tøver, hæver dine muffins ikke så godt i ovnen!
  • Du kan lave denne opskrift som en kage og ikke som muffins.
  • Opbevaring: Du kan opbevare chokolade-zucchinimuffins i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge eller i fryseren i 4 måneder.
 
 

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !