Velkommen til Ting og Sager fra min hverdag 2.udgave. Hvis du er gået glip af 1. Udgave, kan du læse den HER.

Målet med ”Ting og Sager fra min hverdag” er at hjælpe dig med at være med på noderne hvad angår aktuelle nyheder og begivenheder som sker i ernærings-, trænings- og sundheds-verdenen og selvfølgelig også i mit eget verdslige liv.

Endelig er foråret her. Nu vender lyset for alvor tilbage derude, græsset grønnes, forårsbebuderne vælter frem og knopperne tager tilløb. Og et af mine tips handler netop om at nyde naturen, men det vender jeg tilbage til.

Lad os komme til sagerne og lad mig komme i gang med at introducere dig for de 5 ting og sager, som jeg har udvalgt i denne måned.

 

#1 Kokosmælk Yoghurt

KOKOSMÆLK YOGHURT

Jeg har fået denne delikate yoghurt fra Urtehuset, i Lyngby, og de fleste Urtehus butikker fører denne vare. Yoghurten er helt og aldeles mejerifri, fed, cremet og syrlig på én og samme tid. Den er lavet på kokosmælk til forskel for den traditionelle version, som er lavet på komælk.

Kokosmælk yoghurt smager ikke bare godt den er også super sundt. Den indeholder probiotika som er godartede bakterier hvilket understøtter vores medfødte gavnlige bakterier i tarmen. Kokosmælk yoghurt indeholder også en slags mættet fedt som kaldes for mellemlange triglycerider, som er lettere at fordøje end andre typer fedt. Herudover indeholder mellemlange triglycerider laurinsyre, et fedtstof som bla. findes i modermælk og har antibakterielle, antivirus og antioxidante egenskaber. Hvis du kunne tænke dig at få en mere detaljeret forståelse af den slags fedt, så læs denne artikel 

TIPS: Find Kokosmælk yoghurt i Urtehuset og køb produktet uden sukker. Du kan altid selv toppe yoghurten med bær, nødder, frugt.

#2 Upasteuriseret Sauerkraut

Upasteuriseret Sauerkraut

Se hvad jeg har fundet til når du ikke har mere hjemmelavet sauerkraut på lager: Upasteuriseret sauerkraut!! Det er stort. Det har i meget lang tid, stort set været umuligt at købe upasteuriseret sauerkraut i butikkerne, men nu kan det lade sig gøre. De produkter som er pasteuriseret er blevet opvarmet og varmen har dermed dræbt alle de sunde bakterier som fødevaren indeholdte. Og da denne sauerkraut ikke er blevet pasteuriseret indeholder det stadig alle de sunde bakterier som er gavnlige for vores tarme. Læs min artikel serie ”Helbred dine tarme – du er hvad dine bakterier spiser” for at komme i dybden med emnet. 

 

TIPS: Find Upasteuriseret Sauerkraut i Urtehuset eller lav din egen udgave. HER er opskriften.

 

#3 Ramsløg –  Et ordentligt  Skud C- vitamin

Ramsløg

Ramsløg er Nordens hvidløg. De dufter af hvidløg og er da også fra samme botaniske familie, ligesom ramsløg indeholder mange af de samme egenskaber som hvidløg. Fx virker det hæmmende på betændelse og forkølelse. Traditionelle samfund udnyttede planten som mad og til behandling af astma, forhøjet blodtryk og skørbug. Alle medlemmer af hvidløgsfamilien støtter fordøjelsen og lindrer luftdannelse i tarmene, på grund af deres svovlforbindelser og flygtige olier. Desuden indeholder ramsløg mere end tyve gange så meget C-vitamin som citroner.

Find ramsløg her: Ramsløg kan købes i Irma og hos velassorterede grønthandlere fra ca. midt i marts til ca. midt i maj (du kan også bede din grønthandler bestille dem hjem for dig). Du finder nemt ramsløg vildt i naturen, nærmere bestemt i fugtige, muldrige løvskove, lunde og småkrat. Er du heldig, har du ramsløg i din have. Ramsløg er især udbredt i Østjylland, på Lolland og på Bornholm, men vokser også vildt mange steder i Københavnsområdet, bl.a. i Kongelundsskoven og Frederiksberg Have.

TIPS: Pas på! Ramsløg kan nemt forveksles med de meget giftige liljekonvaller. Deres blade har den samme form. Gå efter lugten, ramsløgenes karakteristiske hvidløgsduft har liljekonvallen ikke.

Her er en lækker Ramsløg Pesto opskrift.

 

#4 TED-talk med Elizabeth Gilbert – Your Elusive Creative Genius

En af mine yndlings Ted-talks gennem tiden er: Your elusive creative genius.

Forfatteren af bogen ‘Eat, Pray, Love,‘ Elizabeth Gilbert har tænkt længe og grundigt over nogle meget store emner. Hun fascineres af emner som: genialitet, kreativitet og hvordan vi hver især mærker begge disse aspekter. Denne motivationstale er både sjov, bevægende og efterlod mig med noget at tænke over.
Hvis du endnu ikke har set denne Ted-talk, så har du virkelig noget at glæde dig til, og hvis du skulle have set den, så ved du, at den sagtens kan tåles at ses igen og igen.

 

#5 Hoftetræning med FRC

Mine private klienter og mine gruppetrænings hold er over de sidste par måneder, blevet introduceret for et helt nyt undervisningskoncept: FRC (funktionel range conditioning). FRC har taget elite sportsfolk og bevægelsesspecialister over hele verden som en stormvind. Og jeg er meget stolt over at være én af de få i Danmark, som tilbyder denne form for træning.

Functional Range Conditioning® er udviklet af den verdenskendte bevægelsesekspert Dr. Andreo Spina, FRC er en omfattende uddannelse baseret på videnskabelige principper og forskning.

Der findes 3 vigtige mål, når man træner med FRC® systemet og alle er nært forbundne, og erhverves samtidig:

  1. Udvikling af Mobilitet

Mobilitet refererer til mængden af aktiv, anvendelige bevægelser som man besidder. Jo mere mobil en person er, des mere er de i stand til at maksimere deres bevægelsespotentiale med sikkerhed og effektivt.

  1. Styrke i Leddene

Samtidig med at FRC® systemet forbedrer vores mobilitet og bevægelsespotentiale, så sørger det også for at agere som en slags sikkervagt for dine led, så bevægelserne kan udføres sikker.

  1. Kropskontrol

Træning med FRC® forbedrer funktionen af dit nervesystem. Dette fører til en reduktion af smerte og skade. Øger din sundhed og levetid, og det giver samtidig en forøget evne til at kunne bevæge sig frit og nemt.

I videoen nedenfor kan du se Dr. Spina undervise i en meget vigtig øvelse: hofte åbning

Denne øvelse tilfører mobilitet, styrke og kontrol over dine hofter. Prøv denne øvelse, hver dag i en måned, og fortæl mig, hvordan du har fået det?

 

 

Håber, at du kan bruge nogle af tipsene fra denne måned.

Ha’ det rigtig godt!

Valeria

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !