Hjemmelavet Sauerkraut
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 mellemstort hvidkål
  2. 1 spiseske kommenfrø
  3. 2 spiseskeer havsalt
Instructions
  1. Fjern det yderste af hvidkålsbladene, fjern eventuelt stokken, snit kålen.
  2. Bland saltet og kommenfrøene grundigt med kålen og lad det hvile i en skål, i 10 minutter.
  3. Masser kålen, brug eventuelt en grøntsagsstampe eller en kødhammer, så saften begynder at trænge ud
  4. Overfør blandingen til en 1 liters sylteglas og pres sammen så saften dækker kålen. Tilsæt evt. lidt kogt, afkølet vand for at dække det helt. Toppen af kålen bør være mindst 2,5 cm under låget.
  5. Dæk sylteglasset godt til og lad krukken stå ved stuetemperatur i 2 - 3 dage, flyt det derefter over i køleskabet.
  6. Sauerkrauten kan spises efter de 3 dage, men det bliver bedre med alderen.
Notes
  1. Det er normalt, at der danner sig hvide pletter eller en hvid film på overfladen af den væske, som dækker sauerkrauten. Det er en slags gær som kaldes kahm. Selvom det er helt ufarligt, kan det give kålen en dårlig smag, så jeg anbefaler, at du blot fjerner det forsigtigt med en ske, før du tager noget af sauerkrauten.
Adapted from Sally Fallons bog ”Nourishing Traditions”
Adapted from Sally Fallons bog ”Nourishing Traditions”
Valeria Lima https://valerialima.dk/