Sunde Myslibarer med Chokolade

Her er opskriften på min mands favorits snack: perfekt søde med tydelig smag af havre, nødder ,chokolade og en antydning af ingefær. Han siger at jeg skulle sætte dem til salg. 🙂 Jeg er også ret vild med dem.

 

Opskriften er fuld af mørk chokolade, som er en superfood. Som jeg har skrevet i min bog supersunde superfoods :

 

”Hvis du hver dag spiser ca. 30-40 g god, mørk chokolade med et kakaoindhold på mere end 70%, får din krop polyfenoler nok til at give en præventiv effekt overfor en række sygdomme.”

Valeria Lima fra bogen supersunde superfoods

Med denne vanedannende myslibarer på køl er du godt på vej. Her kommer opskriften.


Sunde Myslibarer med Chokolade

 

Giver 15 – 18 barer

 

75 g grov valsede havregryn

50 g hele mandler uden skind, grofthakkede

50 g græskarkerner

25 g solsikkekerne

150 g mørk chokolade ( mindst 70% kakao), brækket i stykker

50 g kokosolie

100 g rosiner eller hakkede tørrede abrikoser

Ingefær , på størrelse med en halv tommelfinger, finthakkede.

 

Sådan gør du

 

Varm ovnen til 180 grader, Læg bagepapir i et ovnfast fad, ca. 20 x 15 cm

 

Fordel havregryn, mandler og kerne i en bradepande og rist blandingen i ovnen 8 minutter, til grynene er sprød og mandlerne let brune – pas på, det går hurtigt!. Vip blandingen over en tallerken og lad den køle lidt af.

 

 

Kom chokolade og kokosolie i en skål over simrende vand eller i en lille gryde over meget lav varm, så det smelter langsomt.

 

 

Lige før, chokoladen er helt smeltet, tages den af varmen, og havregryn, mandler og kerner røres i – det er okay, hvis de stadig er lidt varme, men ikke for meget. Tilsæt rosiner eller abrikoser og ingefær.

 

 

Fordel blandingen jævnt i det ovnfaste fad og stil det i køleskabet. Skær blandingen i firkanter , når den er helt kold. Ca. 2 timer.

 

 

Opbevar myslibaren i køleskabet, så det holder sig sprød.

 

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !