Kylling i Eddike med Skalotteløg. Jeg elsker denne fransk inspireret opskrift. Ikke alene er den enkel, den er også rigtig nem at lave. Jeg serverer den både som hverdagsret og til min gæster. Jeg har lavet nogle små-ændringer i den oprindelige opskrift. Jeg har tilsat lidt fiskesauce og rødvinseddike, og kyllingen simrer bare afsted i denne sure, fedtet og saltet blanding. Retten er simpelthen vild lækker med dens fantastiske umami-smag. Opskriften kommer også med små tips og modifikationer. Jeg serverer denne kyllingeret enten med ris eller en kartoffelmos og salat.

Ingredienser

1 (ca. 2 kg) kylling, skæres i 8 stykker (bryst, lår, ben og vinger)

0,6 dl rødvinseddike eller æblecideredikke

3 spsk olie (oliven, avokado, kokos)

1¼ spsk fiskesauce

3-4 skalotteløg, hakket (eller 1 stort løg)

1 knivspids peber

 

TIPS & VARIATIONER

  • Hvis du ikke har noget rødvinseddike I huset, kan du bruge æblecideredikke.
  • Du behøver ikke at bruge en hel kylling. Du kan sagtens købe det der allerede er skåret ud i dele (lår, overlår).
  • Hvis du ikke har skalotteløg, kan du sagtens bruge almindelige løg.
  • Hvis du ikke har fiskesauce, kan du sagtens bruge:

Soya + Riseddike: En god erstatning til fiskesaucen er 1/2 soja og 1/2 riseddike (eller anden eddike). Dette giver dig den salte og sure friskhed.

Soya + limesaft: En anden mulighed som også giver dig den salte og sure friskhed.

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 °C. Rens og tør kyllingen.

Kom rødvinseddike, olie, fiskesauce og skalotteløg i en mellemstor skål og bland det godt sammen. Krydr kyllingestykkerne med peber, og læg dem med skindsiden opad i et ovnfast fad, så kyllingestykkerne ligger enkeltvis og i ét lag. Hæld olie/eddikeblanding over kyllingen. Masser blandingen godt ind i kyllingestykkerne og vend dem om, så de ligger med skindsiden nedad.

Stil dem i den forvarmet ovn i 20 minutter. Vend derefter stykkerne og bag dem videre i 25 minutter, eller indtil kyllingesaften er klar, når du stikker en gaffel i. Hvis skindet skal være ekstra sprødt og løgene tag farve, kan du, når kyllingen er stegt igennem, skue op for varmen i 3-4 minutter.

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !