Foto: Line Klein fra bogen Supersunde Superfoods

Yoghurt er nem at lave – du skal hverken bruge en yoghurtmaskine og det er heller ikke nødvendigt at have en speciel kultur for at lave den. Det endelige produkt kan være tyndere i konsistens end kommerciel købeyoghurt.

 Du skal bruge følgende:

2,4 dl kommerciel naturel købeyoghurt helst økologisk eller 2,4 dl fra det foregående parti

1 l pasteuriseret sødmælk (helst økologisk og ikke homogeniseret)

Sådan gør du:

Opvarm forsigtigt mælken i en tykbundet gryde til ca 80 °C dvs lige før at mælken koger. Tag gryden af varmen og lad det køle ned til ca. 40 °C – hvis du ikke har noget termometer kan du stikke en finger i mælken og hvis det føles som kropstemperatur er mælken klar.

Rør yoghurten i og rør godt rundt.

Kom nu låg på gryden og pak den godt ind i et håndklæde eller en plaid og stil den ind i en kold ovn hvor fermenteringen kan ske uden forstyrrelser.

Lad yoghurten stå i minimum 8 timer og overfør yoghurten i et sylteglas eller en rustfri stålbeholder.

Nu er yoghurten klar til at spise men stil den i køleskabet for lige at køle den ned.

Hvis du ønsker en tykkere konsistens så lad yoghurten stå i køleskabet og tør løbende vallen fra med en papirserviet.

P.S. Des længere du lader yoghurten fermentere ved stuetemperatur des mindre laktose indeholder den – efter 24 timer indeholder din hjemmelavet yoghurt næsten 0 % laktose. Hvis du vil vide mere om laktose – så tjek denne artikel ud.

 

Hjemmelavet Yoghurt
Yoghurt er nem at lave – du skal hverken bruge en yoghurtmaskine og det er heller ikke nødvendigt at have en speciel kultur for at lave det. Det endelige produkt kan være tyndere i konsistens end kommerciel yoghurt.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2,4 dl kommerciel naturel købeyoghurt helst økologisk eller 2,4 dl fra det foregående parti
  2. 1 l pasteuriseret sødmælk (helst økologisk og ikke homogeniseret)
Sådan gør du
  1. Opvarm forsigtigt mælken i en tykbundet gryde til ca 80 °C dvs lige før at mælken koger. Tag gryden af varmen og lad det køle ned til ca. 40 °C - hvis du ikke har noget termometer kan du stikke en finger i mælken og hvis det føles som kropstemperatur er mælken klar.
  2. Rør yoghurten i og rør godt rundt.
  3. Kom nu låg på gryden og pak den godt ind i et håndklæde eller en plaid og stil den ind i en kold ovn hvor fermenteringen kan ske uden forstyrrelser.
  4. Lad yoghurten stå i minimum 8 timer og overfør yoghurten i et sylteglas eller en rustfri stålbeholder.
  5. Nu er yoghurten klar til at spise men stil den i køleskabet for lige at køle den ned.
  6. Hvis du ønsker en tykkere konsistens så lad yoghurten stå i køleskabet og tør løbende vallen fra med en papirserviet.
Notes
  1. Des længere du lader yoghurten fermentere ved stuetemperatur des mindre laktose indeholder den – efter 24 timer indeholder din hjemmelavet yoghurt næsten 0 % laktose.
Valeria Lima https://valerialima.dk/

 

 


Valeria Lima

Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.

All author posts

Privacy Preference Center