Den teknologiske udvikling har nået et punkt, hvor stort set alt er tilgængeligt. Når du sidder indenfor hjemmets fire vægge eller ved dit skrivebord kan du shoppe, tilegne dig ny viden og endda vælge hvad du vil underholdes med. Det eneste du skal gøre er at trykke på en knap. Men mulighederne kommer ikke uden en pris for dit helbred.

 Vi sidder for meget ned. Dette går hånd i hånd med teknologien. Vi bruger det meste af vores dag indendørs, hvilket formindsker vores eksponering for dagens lys. Og dagslys er nødvendig for at regulere produktionen af D-vitaminer. Vi får ikke nok kvalitetssøvn, blandt andet fordi mange af os har fået for vane, at vi lige inden sengetid, skal sidde og surfe rundt på vores smartphones eller computere. Og dermed udsætter vi os selv for det forstyrrende blå lys vores devices udsender, hvilket har en indflydelse på vores nattesøvn.

 Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Teknologien har også potentiale til at fremme forbedringer indenfor sundhed – hvis vi anvender det rigtigt. Dagens indlæg handler om at fremhæve de værktøjer, der ved hjælp af teknologi kan give en bedre sundhed og livsstil. Med det i tankerne, har jeg udforsket og evalueret nogle af de sundhedsrelaterede produkter som er på markedet. Jeg har håndplukket 5 innovative og funktionelle Apps, som jeg tror, vil kunne hjælpe dig.

 

movesMOVES

iPhone – Gratis

 

Anbefalingen på 10.000 skridt om dagen er ikke kommet ud af den blå luft. Forskningen er meget konsekvent: Vi bevæger os ikke som vi burde. Her taler jeg ikke om ”træning”. Jeg taler om at “røre” sig, at stå og at gå. Faktisk viste en stor undersøgelse, som involverede mere end 100.000 amerikanske voksne, at de, der sad i mere end seks timer om dagen havde op til 40 procent større risiko for at dø i løbet af de næste 15 år end dem, der sad i mindre end tre timer om dagen, uanset om deltagerne dyrkede nogen form for motion.

Med Moves App’en, kan du registrere hvilken som helst form for aktivitet, som du foretager dig – gang, cykling, løb. Du får også adgang til andre funktioner som kalorieforbrændning og ruter du kan gå. Men måske vigtigst af alt, fortæller denne App dig hvor mange skridt, du har taget på én dag så du kan kortlægge dine fremskridt dagligt. App’en er altid tændt, så man skal ikke tænke over at skulle tænde eller slukke for den, så længe du har din telefon i din lomme eller taske.

 

anandaGuided Meditation ANANDA

Iphone – Gratis (for 1 meditation and 1 musik nummer) – eller 290,- Kr. for hele albummet.

Android

 Meditation er en bevidsthedsøvelse. Gennem meditation lærer vi at betragte vores tanker, følelser og fornemmelser. Vi øver os i at være opmærksomme uden at dømme eller tillægge tingene anden betydning, end den der er til stede i nuet. Vi lærer at være nærværende i vores liv, selv i lyset af store vanskeligheder eller smerte.

 Jeg begyndte at meditere for 3 år siden med online-guidede meditation fra The Chopra Center Foundation. Gennem ”The Chopra Centers live events & online 21 -days Meditation Challenge”, har jeg været i stand til at lære at meditere og oplevet fordelene ved denne enkle men kraftfulde praksis. De 10-15 min fordybelse hver dag har ændret mit liv. Og nu er der heldigvis ingen vej tilbage.

 Den nye Ananda app er en anden måde, hvorpå du kan berige dig selv med meditationer, hvor end du befinder dig. Du kan vælge mellem to emner: Uendelig Overflod og Uendelig Kærlighed. Du kan selv blande 22 af Deepaks guidede meditationer med 22 instrumentale musiknumre for selv at skabe dine 484 unikke meditations kombinationer. Du bestemmer selv varigheden af meditationerne dog min.10 minutter og helt op til én time.

 

f.lux  F.lux

 Iphone/Android/tablets og computere – Gratis

 

For to år siden indførte jeg F.lux softwaret i mine devices. F.lux indstiller farven på din computerskærm og justerer automatisk farvetemperaturen på skærmen. F.lux tilpasser din skærms lyskilde til den aktuelle tid og bestemmer om lyset skal være varmt eller koldt. Faktisk forsøger den at efterligne det kunstige lys med lyset i dit naturlige miljø.

Humlen er, at der er forskel på lyset i løbet af dagen. Morgenlyset er blåligt og nulstiller så at sige vores biologiske døgnrytme hver morgen, mens det svindende rødlige aftenlys signalerer, at det er tid til at sove. Og det er her, problemerne opstår med kunstigt lys fra f.eks. tv og smartphones som er noget af det værste for en god nats søvn

Det betyder kort sagt, at flere og flere mennesker, som sidder foran LED-tv’et, smartphonen eller computerskærmen om aftenen, bliver badet i lys, der fortæller kroppen, at det er tid til at stå op.

Det blå lys hæmmer bl.a. melatonin-udskillelsen og dermed hæmmes den naturlige søvn.

Kort sagt ,ved at bruge F.lux forstyrrer jeg ikke min søvn- og vågenrytme.

 

 myfitnesspalMyFitnessPal

iPhone – Gratis

Android

 Mange tror vægttab udelukkende handler om at skære ned på kalorie indtaget. De fleste er af den overbevisning, at kroppens sammensætning er et resultat af en relativt simpel ligning: for at tabe sig i vægt skal der skæres ned på kalorierne(enten ved at forbrænde mere eller indtage mindre). For at tage på i vægt skal indtaget af kalorier øges, og for at holde vægten skal indtaget holdes konstant. Kalorie ind er lig med kalorier ud. Verden er ikke helt så simpel.

 Jeg støtter andre teorier, som du kan læse om HER. Jeg anbefaler ikke mine klienter og kursister at tælle eller skære ned på kalorierne. Men jeg anbefaler dem at tjekke deres kulhydrater og protein indtag.

 MyFitnessPal, er en kalorietæller – men den er også er god til at vise indholdet af kulhydrater, fedt og proteiner i dine fødevarer. Og du kan også bruge den som en mad og motions logbog.

 

Lumosity
Lumosity

Iphone via Itunes – Gratis

 

 Denne her App er jeg helt skudt i! Lumosity er et træningsprogram designet af neurologer for at træne din hjerne og forbedre dine kognitive evner. Lumosity App’en bruger en serie sjove og udfordrende spil for at træne forskellige områder af din hjerne. Den tilpasser sværhedsgraden ud fra dine resultater, og holder øje med dine fremskridt i din ”hjerneprofil”.

 Jeg håber, at du har nydt mine “tek-udpluk”. Jeg vil bare lige minde om: Du behøver ikke noget produkt for at være sund. Dog kan produkter være nyttige, da de kan give én feedback, tilføje bekvemmelighed, tjene til at motivere, og det kan endda gøre dét at nå sine mål endnu sjovere.

 Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre fra dig. Har du en yndlings app? Har du nogen erfaringer med dine apps som du vil dele? Skriv i kommentarfeltet og del dine tanker med mig.

 

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !

 

 


Valeria Lima

Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.

All author posts

Privacy Preference Center