Stegt flæsk med coleslaw i spidskål og skinke
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 16 tykke skiver kogeflæsk
  2. Salt og peber
  3. 1 dl mayonnaise
  4. ½ spsk. dijonsennep
  5. 1 dl cremefraiche 38 %
  6. 1 knsp madraskarry
  7. Salt og peber
  8. 2 store gulerødder
  9. 2 spidskål
  10. 2 grønne eller gule æbler af en god sort
  11. 3 spsk. valnødder eller pecannødder
  12. 8 store skiver supergod serranoskinke
Instructions
  1. Skær sværen af flæsket og bank det med en kødhammer. Krydr flæskeskiverne med salt og peber og grill dem ved høj varme på en grillpande eller en støbejernspande. Lad skiverne køle af.
  2. Coleslaw: Rør mayonnaise, sennep og cremefraiche sammen og krydr omhyggeligt med karry samt salt og peber. Skræl gulerødderne og riv dem fint (knug evt. det værste væde fra). Skyl spidskålen og fjern de yderste blade og stokken. Tag 8 pæne blade fra og gem dem. Snit resten fint. Skyl æblerne, skær kernehuset fra og riv æblerne i lange strimler. Hak nødderne groft. Vend gulerødder, kål, æbler og nødder i mayonnaisedressingen.
  3. Blanchér lynhurtigt de 8 gemte spidskålsblade i spilkogende vand. Tag dem op og kom dem i iskoldt vand. Dup dem tørre i et viskestykke. Læg 2 blancherede spidskålblade overlappende ved siden af hinanden og ovenpå 2 skiver skinke, ligeledes let overlappende. Læg herefter skiftevis en skive flæsk og ½ spsk. coleslaw oven på hinanden, så der bliver 4 lag flæsk i hver ’sandwich’. Rul dem herefter stramt ind i spidskålsblade og serranoskinke, så det holder ’rullen’ sammen.
Valeria Lima https://valerialima.dk/