Portobelloburger
Serves 4
Denne burger med bolle af portobellosvampe er fyldt med smag og kant.
Write a review
Print
Grønt
  1. 16 flotte portobellosvampe
  2. smør
  3. 2 bøftomater
  4. salt og peber
  5. 1 kvist frisk timian
  6. 4 bananskalotteløg
  7. 4 milde jalapeno-pebre
Bøfferne
  1. 2 skalotteløg
  2. rød chili
  3. 800 g hakket økologisk oksekød (gerne med en god fedtprocent, 12-15 pct.)
  4. 1 stort økologisk æg
  5. 1 spsk. dijonsennep
  6. salt og peber
  7. smør
  8. 8 skiver god cheddar
  9. Anretning
  10. 1 romainesalat
  11. 1 salatløg
  12. 16 skiver god bacon (gerne tørsaltet)
  13. 8 spsk. mayonnaise
  14. sesamfrø
Instructions
  1. Rens portobellosvampene, fjern stokkene, og pensl dem med klaret, smeltet smør (undgå det grumsede bundfald).
  2. Skær 8 flotte og ikke alt for tynde skiver af bøftomaterne, pensl dem med smørret på begge sider, og krydr dem omhyggeligt med salt og peber.
  3. Pluk timian, skyl bladene, hak dem, og drys nogle af dem over tomaterne. Halver skalotteløgene (lad skallen blive på) og chilierne (fjern kernerne), pensl dem med smør, og drys med timian.
  4. Tænd op i grillen – en kuglegrill er at foretrække. Du kan også sagtens lave det i ovnen.
  5. Koncentrer varmen i grillens midte, så der er plads til at tilberede grøntsagerne ved indirekte varme i en ring udenom.
  6. Når grillen er klar, placerer du løg, svampe, chilier og tomater i en ring rundt om gløderne og tilbereder dem ved middel varme i 15-20 minutter.
  7. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak også den fint. Rør det hakkede oksekød med æg, chili, sennep og skalotteløg, og krydr med salt og peber.
  8. Arbejd al luft ud af farsen og form 8 flotte, små bøffer, som ikke må være for høje. Pensl bøfferne med klaret smeltet smør, og grill dem efter smag og behag (jeg foretrækker mine bøffer medium).
  9. Læg en skive ost på hver bøf, når der mangler ca. 2 minutter, og læg låg på grillen, så osten kan smelte lidt.
  10. Skyl salaten og skær stokken fra. Pil salatløget og skær det i ringe. Steg baconskiverne gyldne og sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  11. Når grøntsagerne er møre, og bøfferne er stegt, bygger du burgerne op: Læg 8 portobelloer på et fad, læg et salatblad på hver, så en skive tomat og derefter bøf med en skive ost på. Fjern nu skallen fra de grillede løg, og bred dem ud på burgerne. Kom bacon og chili på og til sidst en klat karljohanmayonnaise.
  12. Slut med at lægge låg på burgerne i form af en portobellosvamp og drys med sesamfrø.
Valeria Lima https://valerialima.dk/