Jeg elsker svampe til morgenmad i weekenderne, især med masser af hvidløg. Jeg bruger gode store flade svampe til denne enkle, klassiske kombination, men den fungerer godt med enhver variant. Jeg blander normalt det, jeg kan finde i sæsonen. Hvis du kan få fat i nogle vilde svampe som kantareller eller girolles, vil de tage det til et andet niveau – juster blot tilberedningstiden i overensstemmelse hermed.
Ristet hvidløgssvampe med persille og æg
Serverer 2
Ingredienser:
8 store flade svampe
2 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
En smørklat usaltet smør
En lille bunke bredbladet persille, blade plukket og groft hakket
4 mellemstore æg
Havsalt og friskkværnet sort peber
Evt. Smørret surdejsbrød, til servering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200°C/210°C luftvarm
- Skær svampene i 1 cm tykke skiver. Placer dem i et medium bagefad med det hakkede hvidløg og ekstra jomfruolivenolie og bland sammen. (Frist ikke til at tilsætte salt på dette tidspunkt, da det ville gøre svampene hårde.) Bag i ovnen i 10 minutter.
- Fjern fadet fra ovnen, tilsæt smørklat og rør forsigtigt. Vend tilbage til ovnen i 3–5 minutter, indtil svampene er dejlige og bløde. Tag ud af ovnen, krydre med salt og peber, og bland med persillen.
- Brug bagsiden af en ske til at lave 4 fordybninger i de bagte svampe og knæk æggene i disse. Krydre æggene med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen i 4–6 minutter, indtil æggehviderne er lige indstillet, men blommerne stadig er løbende. Tjek dem ofte for at sikre, at blommerne ikke bliver faste, medmindre det er sådan, du kan lide dem!
Server svampene og æggene med varmt surdejsbrød … og et smil.
Noter
Brug enhver form for svampe, du kan lide. Prøv at erstatte persillen med hakket estragon eller klippede purløg. Og hvis du ikke er fan af æg, kan du erstatte dem med en kugle mozzarella – skåret i tykke skiver og tilberedt oven på svampene, indtil den er cremet og trådet.
Ristet hvidløgssvampe med persille og æg
Valeria LimaIngredienser
- 8 store flade svampe
- 2 fed hvidløg fint hakket
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- En smørklat usaltet smør
- En lille bunke bredbladet persille blade plukket og groft hakket
- 4 mellemstore æg
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- Evt. Smørret surdejsbrød til servering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200°C/210°C luftvarm
- Skær svampene i 1 cm tykke skiver. Placer dem i et medium bagefad med det hakkede hvidløg og ekstra jomfruolivenolie og bland sammen. (Frist ikke til at tilsætte salt på dette tidspunkt, da det ville gøre svampene hårde.) Bag i ovnen i 10 minutter.
- Fjern fadet fra ovnen, tilsæt smørklat og rør forsigtigt. Vend tilbage til ovnen i 3–5 minutter, indtil svampene er dejlige og bløde. Tag ud af ovnen, krydre med salt og peber, og bland med persillen.
- Brug bagsiden af en ske til at lave 4 fordybninger i de bagte svampe og knæk æggene i disse. Krydre æggene med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen i 4–6 minutter, indtil æggehviderne er lige indstillet, men blommerne stadig er løbende. Tjek dem ofte for at sikre, at blommerne ikke bliver faste, medmindre det er sådan, du kan lide dem!
- Server svampene og æggene med varmt surdejsbrød ... og et smil.
Noter
Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….
….direkte i din mailboks !
Valeria Lima
Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.