Caprese med lufttørret skinke
2016-02-25 14:51:32
Serves 4
Caprese er et af de ypperste eksempler fra det italienske køkken på, hvor uhyre velsmagende mad, man kan lave med tre-fire ingredienser af bedste kvalitet. Det er et absolut must, at tomaterne smager rigtig godt.
Ingredients
- 600 g gode, modne tomater
- 1 bøffelmozzarella
- 1 håndfuld basilikum
- 1 skalotte- eller rødløg
- Hvidvinseddike eller citronsaft
- Olivenolie
- 4-5 stk lufttørret skinke pr person
Instructions
- Skær tomaterne i skiver eller passende, mundrette stykker.
- Riv bøffelmozzarellaen fra hinanden med fingrene og fordel den over tomaterne. Mozzarella bør ikke skæres, da den så mister sin struktur.
- Hak løget fint og drys det ud over tomater og ost sammen med basilikumbladene. Dryp med olivenolie og citron/hvidvinseddike.
- Kværn evt. sort peber ud over salaten og server den lækre lufttørret skinke til.
By Mette Helbæk
Valeria Lima https://valerialima.dk/