I søndags kunne du læse i Berlingske tiderne, at:

”en af de stærkeste tendenser på fitness-markedet lige nu er militært inspirerede bootcamps, hvor folk betaler tusindvis af kroner for et personligt kost-og træningsforløb. Det er især effektiviteten, vi efterspørger, siger ekspert.” ( den 15 september 2013)

I det følgende vil jeg give dig mit professionelle input til hvad bør du vide om bootcamps så du bliver bedre i stand til at vurdere om konceptet er noget for dig, og til at vælge mellem det stigende udbud af bootcamps – inklusiv min egen Valeria Limas Primal Bootcamp, som du kan læse om, og tilmelde dig HER.

Det er altid svært at svare på hvornår noget er pengene værd. Udgangspunktet må være at vide hvad du får for pengene, og om det står mål med dine behov og ambitioner. Lad os gå til sagen:

En bootcamp er kendetegnet ved

– et afgrænset træningsforløb i hold over flere uger, som man derfor skal dedikere tid til, og som også i mere eller mindre omfang kræver evne til at samarbejde i fællesskab med andre.

Mange bootcamps er kendetegnet ved:

– være fokuseret alene på fysisk træning. Dertil er inkorporerer nogle bootcamps også et kostforløb.

De mere avancerede bootcamps er kendetegnet ved:

– et kost- og træningsforløb, som bringer bæredygtige resultater, og som giver vejledning og værktøjer til at integrere livsstilsforandring efter forløbet.

– at være et gruppeforløb på en semi-privat træningsfacon med fokus på hver enkelt persons individuelle situation.

– et højt fagligt og professionelt erfaringsmæssigt niveau inden for både træning, kost og livsstilsforandring.

Resultatet bliver ikke nødvendigvis bedre, desto mere man betaler. Men ét er sikkert: Der er stor forskel på, hvad man får for pengene.

Mange bootcamps er kendetegnet ved at være ”en hård work-out session”. Det er der intet galt med, og med en vis viden om træning, er det noget mange trænere kan levere. Men en god træner vil afskille sig fra mængden ved at have en ”masterplan” for hele forløbet og ikke bare en enkelt workout, og ved sin viden og evner til at inkorporere ”regression” og ”progression” til hver øvelse, og dermed forskellige træningsniveauer i én gruppe. Endelig vil den gode træner sikre evaluering af hver enkelt person ved begyndelsen og slutningen af forløbet.    

Du bør være opmærksom på

–       den enkelte bootcamps tilgang til træning og kost

–       trænerens baggrund og professionelle erfaring

–       dine egne behov og ambitioner: Er du afklaret? Hvor engageret er du?

Hvis du har lyst til at vide hvad Valeria Limas Primal Bootcamp indeholder og hvad vil du få for dine penge læs her

Hav det godt!

Valeria

Hvis du kunne lide artiklen, tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !