Oksebov med løg og jordskokker
2016-04-15 16:40:10
Serves 4
Ingredients
- 800 g oksebov
- 3-4 zittauerløg
- 1 lille krydderpose med 2 hele nelliker, 6 enebær og 4 laurbærblade
- 1,2-1,4 kg store, friske jordskokker
- revet skal af 1 økologisk citron
- 1 kvist rosmarin
- salt og peber
- purløg (kan udelades)
Instructions
- Skær oksekødet i store terninger og kom dem i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring det i kog.
- Tag gryden af varmen, når vandet koger, og hæld vandet fra. Skyl kødet omhyggeligt og kom det i gryden i en ny omgang koldt vand, så det lige præcis dækker.
- Pil løgene, skær dem i terninger og kom dem i gryden sammen med krydderposen.
- Bring det i kog og skru ned for varmen, så overfladen knap skælver, og kog kødet helt mørt, ca. 1½-2 timer. Skum omhyggeligt af undervejs.
- Forvarm ovnen til 160 grader. Skræl jordskokkerne, skyl og riv citronskallen og vend jordskokkerne med salt, peber, citronskal og den skyllede rosmarinkvist.
- Pak jordskokkerne ind i et dobbelt lag stanniol og fold siderne sammen. Prik hul i det øverste lag, så dampen fra jordskokkerne kan slippe ud. Bag jordskokkerne møre i ovnen i ca. 45 minutter.
- Når både kød og jordskokker er møre, vender du det sammen, så jordskokkerne fungerer som jævner i kogelagen. Der skal gerne være ca. 1 dl tilbage, når jordskokkerne vendes i. Smag til med salt og peber.
By Thomas Rode FOTO: Mikkel Adsbøl
Valeria Lima https://valerialima.dk/