Go Back Email Link

Chokolade Zucchini Muffins (Glutenfri, Kornfri)

Disse chokolade-zucchinimuffins, der følger  gluten-kornfrie retningslinjer, er utroligtlækre og saftige! De er nemme at lave og byder på en overdådig chokoladesmag.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • kopper 300 g fint malet mandelmel
  • kop 30 g usødet kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vinsyre
  • ¼ tsk salt
  • 1 kop 160 gram kokossukker
  • 4 store æg
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • kop 240 g revet rå squash/Zucchini (brug de store huller på en boksriver)
  • ½ kop 90-100 g mørke chokoladechips

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180°C med ovnristen i midterpositionen. Mens ovnen varmer op, beklæd en 12-kop muffinbageplade med pergamentmuffinforme eller smør den godt med smør eller kokosolie.
  • I en medium skål kombineres mandelmel, usødet kakaopulver, kokossukker, bagepulver, vinsyre og salt. bland godt.
  • Tilsæt æggene og vaniljen. Bland det hele sammen, indtil ægget er fuldt indarbejdet, cirka 2 til 3 minutter.
  • Rør den revne squash i skålen. Brug en silicone spatel eller træske til at blande alt, indtil det er kombineret. Tilsæt chokoladechipsene.
  • Fordel dejen jævnt i hver muffinform. Fyld hver muffinkop, indtil dejen når cirka 0,5 cm fra toppen. Hvis ønsket, kan du dekorere toppen med ekstra chokoladechips.
  • Bag muffinsene i ovnen ved 180°C i 25 til 30 minutter, og drej muffinbagepladen halvvejs. Muffinsene er færdige, når toppen er gyldenbrun, og en tandstikker indsat i midten kommer ud ren.
  • Fjern muffinsene fra ovnen og overfør dem til en trådrist for at køle helt af.

Noter

  • Brug en vægt til at måle de tørre ingredienser! Den mest præcise måde at måle tørre ingredienser til en bageopskrift er at bruge en nøjagtig køkkenvægt - der er simpelthen for meget variabilitet, når du stoler på målekopper til at portionere ingredienser til bagning.
  • Der er ingen grund til at skrælle eller presse væsken ud af squashen!
  • Arbejd hurtigt efter at de våde (æg og squash) og tørre ingredienser er blandet! Så snart de tørre og våde ingredienser er kombineret i denne muffinopskrift, skal du arbejde hurtigt, fordi bagepulveret er aktiveret. Hvis du tøver, hæver dine muffins ikke så godt i ovnen!
  • Du kan lave denne opskrift som en kage og ikke som muffins.
  • Opbevaring: Du kan opbevare chokolade-zucchinimuffins i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge eller i fryseren i 4 måneder.